Havada dehşete neden olmuştu. Kapısı kopan uçak tekrar yolcu taşıyacak

Alaska Airlines, Boeing 737 Max 9 uçağındaki acil çıkış kapısının havada kopması nedeniyle meydana gelen kontrolsüz dekompresyon olayının ardından tekrar yolcu taşıyacak. United Airlines ise 79 adet Boeing 737 Max uçağını pazar gününden itibaren yeniden uçuracak. Alaska'nın 1282 sefer numaralı uçuşunda yaşanan olay, devre dışı bırakılmış bir acil çıkış kapısının havada koparak kontrolsüz dekompresyona yol açmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Havada dehşete neden olmuştu. Kapısı kopan uçak tekrar yolcu taşıyacak

Bu karar, Federal Havacılık Dairesi’nin (FHD) uçakları denetlemesiyle uçuşa izin vermesinin hemen ardından geldi. Alaska’nın 1282 sefer sayılı uçuşunda yaşanan olay, devre dışı bırakılmış bir acil çıkış kapısının havada koparak kontrolsüz dekompresyona neden olmuştu.

shiftdelete.net'teki habere göre uçak kalkıştan 20 dakika sonra güvenli bir şekilde geri dönerken ciddi bir yaralanma olmamıştı. Ancak, olay Boeing’i eleştirilere maruz bıraktı ve FHD’nin incelemeleri sırasında diğer uçaklarda gevşek cıvataların bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Alaska ve United’ın CEO’ları, Amerikalı üreticiyi sert bir şekilde eleştirirken, FHD yöneticisi Mike Whitaker, “Açık konuşayım: Boeing için işler her zamanki gibi yürümeyecek” dedi. Yetkili, aynı zamanda soruşturmakta olduğu 737 Max üretiminin genişletilmesini de reddedeceğini açıkladı.

Çarşamba günü yapılan açıklamada Boeing, güvenlik ve kaliteyi güçlendirmek için FHD ile tam işbirliği yapacaklarını ve 737-9 uçaklarını güvenli bir şekilde hizmete geri döndürmek için gerekli inceleme prosedürlerini tamamlayacaklarını belirtti.

Havada dehşete neden olmuştu. Kapısı kopan uçak tekrar yolcu taşıyacak - Resim : 2

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler uçak kapı yolcu
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin