Galler Prensesi Kate Middleton kanser olduğunu duyurdu: Kemoterapi süreci başladı

Veliaht Prens William'ın eşi Kate Middleton'a kanser teşhisi konulduğu ve kemoterapiye başladığı açıklandı. Kral III. Charles, gelini Kate'in cesaretiyle gurur duyduğunu ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Galler Prensesi Kate Middleton kanser olduğunu duyurdu: Kemoterapi süreci başladı

Birleşik Krallık'ın Veliaht Prensi William'ın eşi Galler Prensesi Kate, X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada kanser olduğunu duyurdu. Mesajında, geçen Ocak ayında geçirdiği karın ameliyat sırasında kansere dair bir bulgu olmadığını, ameliyat sonrasında kanser tespit edildiğini belirten Kate, bunun  kendisi için "büyük bir şok" olduğunu ifade etti. Kate, kemoterapi tedavisine hemen başlandığını kamuoyu ile paylaştı:

Deutsche Welle'deki habere göre 42 yaşındaki Prenses Kate, şu an iyi hissettiğini ve tedavi süreci sona erene dek kendine "zaman tanınmasını" ve "özel yaşamına saygı gösterilmesini" istedi.

'CESARETİNDEN GURUR DUYUYORUM'

Galler Prensesi, 16 Ocak'ta Londra'da ameliyat olmuş, ardından iki hafta hastanede tedavi görmüş ancak Buckingham Sarayı, operasyonun bir karın ameliyatı olduğu ve kanserle bağlantılı olmadığı dışında bir ayrıntı paylaşmamıştı.

Geçen ayın başında kanser olduğu duyurulan Kral III. Charles, Prenses Kate'in mesajının ardından yaptığı açıklamada, "Sevgili gelinim" diye hitap ettiği Prenses'in sergilediği "cesaretten gurur duyduğunu" ifade etti. Buckingham Sarayı'nın yayınladığı açıklama metninde, hem Kral Charles hem de Kraliçe Camilla'nın, Kate ve tüm aileye, "bu zor zamanlarda sevgi ile destek vermeye devam edeceği" aktarıldı.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin