Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde üçüncü veto. ABD, Gazze'de ateşkes istemedi

7 Ekim'den beri ateşlenen İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar sürüyor. İsrail, Gazze'de resmen katliam yaşanıyor. Dünyanın her tarafından tepki yağıyor. ABD, İsrail ve Hamas arasındaki savaşın başlamasından bu yana üçüncü kez Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne sunulan acil insani ateşkes tasarısını veto etti.

Google Haberlere Abone ol
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde üçüncü veto. ABD, Gazze'de ateşkes istemedi

ABD, bir kez daha Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) Gazze'de acil insani ateşkes talep eden karar tasarısını veto etti.

Oylamada İngiltere "çekimser" oy kullanırken diğer 13 üye "evet" oyu kullandı.

Cezayir, Gazze Şeridi'nde derhal ateşkes çağrısında bulunan "değiştirilemez" bir karar taslağını BMGK’ya sunmuştu.Gazze

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, ülkesinin İsrail ile Hamas arasında rehinelerin serbest bırakılmasını ve çatışmalara en az 6 hafta ara verilmesini sağlayacak bir anlaşma üzerinde çalıştığını belirtmişti.

ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail, Mısır ve Katar liderleriyle bu konuda çok sayıda telefon görüşmesi yaptığını aktaran Greenfield, “Buna karşın Güvenlik Konseyi'ne sunulan karar tasarısı bu sonuçları elde edemeyecek ve hatta bu sonuçlara ters düşebilecektir. Bu nedenle ABD bu karar tasarısının kabul edilmesini desteklememektedir. Taslak bu haliyle oylamaya sunulacak olursa kabul edilmeyecektir" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin