Avrupa Birliği'nden İran'a yeni yaptırımlar. Amaç İHA ve füze üretimini kısıtlamak

Avrupa Birliği, İran'a karşı yeni yaptırımlarını kabul etti ve bu yaptırımlar İran'ın İHA ve füze üretimini kısıtlamayı amaçlıyor. Yeni yaptırımlar, Avrupa Birliği üretimi bileşenlerin İran'a ihracatını yasaklayarak, İran'ın bu alandaki faaliyetlerini sınırlamayı hedefliyor.

Google Haberlere Abone ol
Avrupa Birliği'nden İran'a yeni yaptırımlar. Amaç İHA ve füze üretimini kısıtlamak

Avrupa Birliği (AB), İsrail'e yönelik son saldırılara misilleme olarak İran'a yönelik yaptırımların sıkılaştırılması konusunda siyasi bir anlaşmaya vardı.

euroronews'teki habere göre AB dışişleri bakanlarının bugün Lüksemburg'da düzenlediği toplantıda, İran’a yönelik yeni yaptırımlar kabul edildi.

AB’nin yeni yaptırımları, insansız hava araçları (İHA) ve balistik füzelerin yapımında kullanılan AB üretimi bileşenlerin İran’a ihracatının yasaklanmasını ve bu amaçla daha önce belirlenen listedeki ürünlerin sayısının artırılmasını hedefliyor.

AB Dış Politikası ve Savunma Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, toplantının sonunda yaptığı açıklamada, AB bakanlarının konuyla ilgili siyasi bir anlaşmaya vardığını haberini paylaştı.

Borrell, yeni kabul edilen AB kararının, yaptırımların "tüm Ortadoğu ve Kızıldeniz bölgesine" genişletilerek uygulanmasının sağlanacağı görüşünü dile getirdi.

TERÖR ÖRGÜTÜ LİSTESİ DETAYI

Bununla birlikte AB bakanları, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nu terör örgütü listesine almadı.

Bunun için öncelikle 27 üyenin herhangi birindeki yetkili bir makam tarafından bu yönde verilecek adli bir karar gerekiyor.

Bu kararın daha sonra AB genelinde bir ortak tutum için yasal dayanak olarak kullanılması öngörülüyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin