Aden Körfezi’nde ABD’ye ait gemi füzeyle vuruldu. İşte ABD gemisini vuranlar...

Kızıldeniz'de sular ısınıyor. ABD’ye ait bir kargo gemisi, Yemen’in Aden Körfezi yakınlarında füze ile hedef alındı. Saldırı sonrası gemide yangın çıktı. İşte o görüntüler...

Google Haberlere Abone ol
Aden Körfezi’nde ABD’ye ait gemi füzeyle vuruldu. İşte ABD gemisini vuranlar...

Yemen’deki İran destekli Husiler, Kızıldeniz’de ticari gemileri hedef almaya devam ediyor. İngiltere Deniz Ticareti Operasyonları (UKMTO) ve İngiltere merkezli deniz güvenliği şirketi Ambrey, Kızıldeniz’de Yemen'in Aden kenti açıklarında Marshall Adaları bandıralı ABD'ye ait bir yük gemisinin füzeyle vurulduğunu bildirdi. UKMTO tarafından yapılan açıklamada, geminin Aden'in 95 deniz mili güneydoğusunda bir füze ile vurulduğu belirtildi.

Ambrey tarafından yapılan açıklamada ise, Husiler tarafından üç füze fırlatıldığı ve ikisinin denize ulaşamadığı, üçüncüsünün söz konusu gemiye isabet ettiği aktarılarak, vurulan geminin ambar kısmında yangın çıktığı ancak geminin sefere devam edebilecek durumda olduğu ifade edildi. Saldırı sonucu gemide ölen ya da yaralan olmadığı belirtilen açıklamada, geminin İsrail ile bağlantısının olmadığının değerlendirildiği ve saldırının ABD’nin Yemen’e düzenlediği hava saldırılarına karşılık olarak düzenlenmiş olabileceği öne sürüldü.
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada da, Husiler tarafından düzenlenen saldırıda yük gemisinin füzeyle vurulduğu doğrulanarak, geminin sahibinin ABD merkezli Eagle Bulk Shipping'e ait Gibraltar Eagle olduğu belirtildi.

ABD’YE AİT SAVAŞ GEMİSİ HEDEF ALINMIŞTI

CENTCOM tarafından geçtiğimiz saatlerde yapılan açıklamada, Kızıldeniz’de ABD savaş gemisi USS Laboon'u hedef alan Yemen’deki Husilere ait gemisavar seyir füzesinin düşürüldüğü duyurulmuştu. ABD ve İngiltere, geçtiğimiz hafta Kızıldeniz’de devam eden saldırılara karşılık Yemen’de Husilere ait noktalara havadan ve denizden saldırı gerçekleştirmişti.

Etiketler ABD yemen gemi füze
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin