ABD'den Rusya'daki vatandaşlarına uyarı geldi: Moskova'da kalabalık alanlardan uzak durun

ABD'nin Moskova Büyükelçiliği, şehirde bulunan vatandaşlarına yönelik güvenlik uyarısı yaptı. Ayrıca, kalabalık alanlardan uzak durmaları çağrısında bulunularak, özellikle "aşırılık yanlılarının" bu bölgeleri hedef alma planlarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Google Haberlere Abone ol
ABD'den Rusya'daki vatandaşlarına uyarı geldi: Moskova'da kalabalık alanlardan uzak durun

Büyükelçilikten yapılan yazılı açıklamada, ABD vatandaşlarına 48 saat boyunca Rusya'nın başkenti Moskova'daki kalabalık alanlardan uzak durmaları çağrısında bulunularak "aşırılık yanlılarının" buraları hedef alma planları olduğu kaydedildi.

Açıklamada, "Büyükelçilik, aşırılık yanlılarının konserler dahil Moskova'daki büyük toplantıları hedef almak için planları olduğuna dair haberleri izliyor ve ABD vatandaşlarına 48 saat boyunca kalabalık toplantılardan kaçınmalarını tavsiye ediyor." ifadeleri kullanıldı.

ABD-RUSYA GERGİNLİĞİ

İki ülke arasındaki siyasi, askeri ve ekonomik çatışmalar, çeşitli küresel konularda farklılıkların ortaya çıkmasına neden olmuştur. Kırılma noktaları arasında Kırım'ın ilhakı, Suriye'deki iç savaşa müdahale, siber saldırılar, seçim müdahaleleri ve stratejik nükleer silahlar gibi bir dizi konu bulunmaktadır.

Bu gerginlik, uluslararası topluluğun dengesini etkileyerek birçok bölgesel ve küresel sorunun çözümünü zorlaştırmaktadır. Her iki ülke arasındaki gerilim, diplomatik çabalarla yönetilmeye çalışılsa da, süregelen çatışmalar dünya genelinde birçok ülkenin güvenlik ve istikrarını etkileyebilmektedir.

Kaynak: A.A
Etiketler ABD rusya moskova uyarı
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin