ABD-Rusya gerginliği sürüyor. Ukrayna savaşının yıl dönümü ve Navalni'nin ölümü dolayısıyla yüzlerce yaptırım daha geliyor

ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ikinci yıldönümü dolayısıyla ABD'nin 500'den fazla yeni yaptırım uygulayacağını belirtti. Adeyemo, yeni yaptırımların bir diğer nedeninin de Rus muhalif lider Aleksey Navalni'nin hapishanedeki ölümü olduğunu ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
ABD-Rusya gerginliği sürüyor. Ukrayna savaşının yıl dönümü ve Navalni'nin ölümü dolayısıyla yüzlerce yaptırım daha geliyor

ABD başkanı Joe Biden, ABD'nin Ukrayna'daki savaşının ikinci yıldönümü nedeniyle Moskova üzerindeki baskıyı artırmak için Rusya'yı hedef alan 500'den fazla yeni yaptırım uygulayacağını duyurdu.

Biden yaptığı açıklamada, ABD'nin ayrıca Rusya'ya destek sağlayan 100'e yakın kuruluşa yeni ihracat kısıtlamaları getireceğini ve Rusya'nın enerji gelirlerini daha da azaltmak için harekete geçeceğini söyledi.

Reuters, Biden'ın söylediğine göre bu tedbirler Rusya'yı Ukrayna savaşı ve muhalefet lideri Aleksey Navalni'nin ölümü konusunda sorumlu tutmayı amaçlaıyor.

Biden, son yaptırımlarla ilgili olarak "Putin'in yurt dışındaki saldırganlığının ve yurt içindeki baskısının bedelini daha da ağır ödemesini sağlayacaklar" dedi.

KAÇ KURULUŞ YAPTIRIM KAPSAMINDA?

Yaptırım uygulanacak kurumlar arasında Rusya'dan 63, Türkiye'den 16 ve Çin'den 8 kuruluş yer alıyor.

Yaptırımların Navalni'nin hapsedilmesiyle bağlantılı kişilerin yanı sıra Rusya'nın finans sektörü, savunma sanayi üssü, satın alma ağları ve birçok kıtadaki yaptırımlardan kaçanları hedef alacağı bildirildi.

Biden açıklamasında, “Savaşın başlamasından iki yıl sonra Ukrayna halkı muazzam bir cesaretle savaşmaya devam ediyor. Ancak cephaneleri bitmek üzere. Bu nedenle Temsilciler Meclisi'nin çok geç olmadan ulusal güvenlik ek yasa tasarısını geçirmesi gerekiyor." ifadelerine yer verdi.

Paket, Rusya'nın 2022'de on binlerce insanı öldüren ve şehirleri yok eden Ukrayna'yı işgalinin ardından ABD ve müttefikleri tarafından Moskova'ya yönelik açıklanan binlerce yaptırımın sonuncusu olacak.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler ABD rusya yaptırım
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin