ABD'den Gazze halkına ilk destek. Ürdün ordusu işbirliği ile havadan yardım indirildi

Gazze'de açlık ve susuzluğun sebep olduğu ölümlerle başa çıkabilmek amacıyla ABD, ilk yardımını havadan ulaştırdı. Üç ABD uçağı, Gazze semalarından bölgeye 38 bin öğün yardım malzemesini indirdi. Bu girişim, ABD Başkanı Joe Biden'ın geçtiğimiz günlerde Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki günlerde Gazze'ye havadan yardım yapacağız" taahhüdünü takip etti.

Google Haberlere Abone ol
ABD'den Gazze halkına ilk destek. Ürdün ordusu işbirliği ile havadan yardım indirildi

ABD, Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleri ile birlikte Gazze’ye havadan 38 bin öğünlük gıda içeren insani yardım attığını duyurdu.

ABD Merkez Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada, ABD ordusuna ait 3 adet C-130 kargo uçağının Gazze’ye bugün havadan insani yardım ulaştırdığı belirtildi.

Gazze saati ile 15.00-17.00'de Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleri ile ortak olarak gerçekleştirilen insani yardım operasyonunda ABD'nin Gazze’nin kıyı şeridine havadan bıraktığı paletlerin yaklaşık 38 bin öğünlük gıda içerdiği kaydedildi.

Açıklamada, "Bu hava yardımları, yardım akışının kara koridorları ve rotaları yoluyla genişletilmesi de dahil olmak üzere Gazze'ye daha fazla yardım ulaştırmaya yönelik sürekli çabaların bir parçasıdır." ifadesi paylaşıldı.

Birleşmiş Milletler (BM) yetkilileri, Gazze'deki 2,3 milyon insanın en az dörtte birinin şiddetli açlıkla karşı karşıya bulunduğunu, havadan atılan yardımların yardım dağıtımında etkili bir yöntem olmadığını, ancak son çare olarak başvurulabilecek bir önlem olduğunu belirtiyor.

İsrail’in karadan insani yardımların Gazze’ye girişine izin vermemesinden dolayı Ürdün ve Mısır da daha önce Gazze’ye havadan insani yardım ulaştırmaya çalışmıştı.

Kaynak: A.A
Etiketler ABD gazze yardım
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin