ABD'de yaklaşık 50 yıl hapis yattı. 71 yaşındaki adamın suçsuz olduğu anlaşıldı

ABD'nin Oklahoma eyaletinde yaklaşık 50 sene hapis yatan Glynn Simmons'un suçsuz olduğu anlaşıldı. Simmons, ABD tarihinde suçsuz yere en uzun süre hapis yatan kişi oldu.

Google Haberlere Abone ol
ABD'de yaklaşık 50 yıl hapis yattı. 71 yaşındaki adamın suçsuz olduğu anlaşıldı
AA

ABD'deki acı hikaye dünya basınında yer aldı.

Yaklaşık 50 sene hapis yatan, savcılar tarafından temmuz ayında serbest bırakılan 71 yaşındaki Glynn Simmons'un suçsuz olduğu mahkeme tarafından onandı.

Oklahoma Bölge Mahkemesi Yargıcı Amy Palumbo, cinayet suçlaması nedeniyle 48 yıl 1 ay 18 gün hapis yatan ve avukatların başvurusundan sonra savcılar tarafından serbest bırakılan 71 yaşındaki Glynn Simmons'ın suçsuz olduğuna karar verdi.

"BU BİR AZİM DERSİDİR"

Simmons'ın serbest kalmasından sonra avukatlarının mahkemeye yaptığı itirazı değerlendiren Palumbo, kararında, "Mahkememiz, Sayın Simmons'ın hüküm giydiği, ceza aldığı ve mahkum edildiği suçu sayın Simmons'ın işlemediğine dair açık ve ikna edici kanıtlar bulmuştur." ifadeleri kullanıldı.

Simmons mahkeme kararından sonra düzenlediği basın toplantısında, "Bu bir dayanıklılık ve azim dersidir." dedi.

ÖNCE İDAM SONRA MÜEBBET

Glynn Simmons, Don Roberts isimli bir kişi ile 1974 yılında Louisiana'da yaşanan bir cinayet nedeniyle 1975'te idam cezasına çarptırılmıştı. Daha sonradan ise cezası müebbet hapse çevrilmişti.

Roberts 2008'de kefaletle serbest kalmış, Simmons ise temmuz ayında savcılar tarafından suçsuzluğunun anlaşılması üzerine özgürlüğüne kavuşmuştu.

Diğer taraftan Simmons, ABD'de "suçsuz yere" en uzun süre hapis yatan mahkum olarak tarihlere geçti.

Kaynak: A.A
Etiketler mahkum hapis ABD cinayet
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin