YSK 'Sonuç paylaşım sistemi'ni kapattı

'Sandık Sonuç Paylaşım Sistemi' YSK tarafından kapatıldı.

Yüksek Seçim Kurulu, Sandık sonuç paylaşım sistemini (SEÇSİS) vatandaş erişimine kapattı. YSK'daki CHP Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, SEÇSİS'in vatandaşa kapatılmasının "rutin bir uygulama" olduğunu söyledi.



SEÇSİS'in 30 Mart yerel seçimlerinde de, 7 Haziran genel seçimlerinde de yine vatandaş erişimine kapatıltığını hatırlatan Yakupoğlu, partilere veri akışının ise devam ettiğini söyledi. 



Yakupoğlu, "SEÇSİS, vatandaş erişimine kapatıldı. partilere veri akışı ise devam ediyor. Bu rutin bir uygulama. sonuçların yüzde 100'ü girilmeden de vatandaş erişimine açılmayacak. Bunun amacı da, dışardan SEÇSİS'e müdahale olmasını engellemek. Düşünün, bir bilgisayar korsanı da sandık sonucuna bakmak için girip, tüm sisteme müdahale edebilir. Amaç, böyle bir olası müdahalenin önüne geçmek" dedi.







Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Beşiktaş'ta gündem yine Şenol Güneş Dominik Livakovic, Fenerbahçe'den ayrılıyor Evde 3 yufkası olan varsa hemen denesin Anadolu Efes, Shane Larkin'in sözleşmesini uzattı Asgari ücrete zam temmuzda değil eylülde! Voleybol dünyasının kalbi Antalya'da atacak