WhatsApp ve Telegram çöpe gidecek. Google yeni bir mesajlaşma uygulaması çıkarıyor: Apple kabul etmedi, Android telefonlarda denemeler başladı

Google yeni bir mesajlaşma uygulaması için düğmeye bastı. Google RCS hizmetini vermeye başlaması ile birlikte dünyanın en popüler mesajlaşma programları WhatsApp ve Telegram tarihe karışabilir. Ancak Google'a kötü haber Apple'dan geldi; şirket bu hizmeti kabul etmedi.

Dünyanın en önemli teknoloji şirketlerinden biri olan Google'dan yeni bir mesajlaşma uygulaması için düğmeye bastı. Google RCS (Rich Communication Service) hizmetini vermeye başlaması ile birlikte dünyanın en popüler mesajlaşma programları WhatsApp ve Telegram tarihe karışabilir. Ancak Google'a kötü haber Apple'dan geldi; şirket bu hizmeti kabul etmedi.

Google tarafından verilmeye başlanan RCS ile iOS cihazların kendi arasında mesajlaşmasını sağlayan iMessage ile büyük benzerlikler taşıyor. 

ShiftDelete.com'da yer alan habere göre RCS hizmeti ile birlikte karşınızdaki kişiye mobil veri ve kablosuz ağ üzerinden mesaj gönderebilir, dosya ve yüksek çözünürlüklü fotoğraflar da paylaşılabiliyor. Bununla beraber diğer uygulamalardan aşina olduğumuz mesajın ne zaman okunduğu bilgisini de görülebiliyor. 

Google, Android cihazlarla iOS arasındaki sorunlar nedeniyle RCS hizmetinin Apple tarafından da kullanılmasını istiyor, şirket iki platform arasında uçtan uca şifrelemenin de mümkün olabileceğini savunuyor. Ancak Apple bu RCS teklifini kabul etmiyor. 

APPLE GÜVENLİ GÖRMÜYOR

Apple, RCS servisinin, telekomünikasyon şirketlerinin veri merkezini kullanması nedeniyle güvenli bulmuyor. Şirketin CEO’su Tim Cook, geçtiğimiz yıl yapılan bir röportajda, kullanıcıların bu hizmeti istediklerini zannetmediğini söylemişti.

Google, Apple’ın RCS’yi kabul etmesi için “#GetTheMessage” adında bir ikna kampanyası başlattı. Şirket, bu kampanya ile birlikte şirkete birçok göndermede bulunda. Kısa zaman önce ise, RCS hizmetinin kaynak kodlarını dijital reklam panoları üstünde gösterdi. Büyük marka ve mobil operatörler, RCS hizmetini benimsedi. Bunu kabul etmeyen tek şirket Apple. Teknoloji devinin bu teklifi kabul edip etmeyeceği bilinmiyor. Google’ın şirkete karşı yaptığı karşıt reklamlar ve baskılar nedeniyle Apple’ın da yakın zamanda RCS’yi desteklemesi bekleniyor.

ANDROID TELEFONDA RCS NASIL KULLANILIR?

Android akıllı telefonlarda kullanılabilir olan bu özellik için Google Mesajlar uygulamasını indirmeniz ve gereken ayarı aktif etmeniz gerekiyor. Google RCS kullanmak için yapılması gerekenler: 

- Play Store üzerinden Google Mesajlar uygulamasını indirin.
- İndirdikten sonra uygulamaya giriş yapın.
- Arama çubuğu içerisinde sağ tarafta bulunan üç noktalı ikona tıklayın.
- Listelenenler arasında “Ayarlar” seçeneğine tıklayın.
- “Sohbet Özellikleri” bölümüne giriş yapın.
- “Sohbet özelliklerini etkinleştir” ayarını aktif hale getirin.

Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Dolar 25 TL'ye düşecek! Tarih verildi Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin? Meğer bu yüzden evlere geliyormuş