'Vatan' gazetesinden ayrılan İclal Aydın artık nerede yazacak?

Geçen sene Vatan'dan ayrılan ünlü köşe yazarı bugün ilk yazısını kaleme aldı.

Bir yıl önce Vatan gazetesi’nden ayrılan ve köşe yazılarına ara veren İclal Aydın artık günlük köşe yazılarını kendi web sitesi iclalaydin.com.tr ‘de yazacak.



14 Şubat’ta okuyucularına sürpriz yaparak resmi web sitesini tekrar yayına alan Aydın, günlük yazılarını bundan böyle sitesinden okuyucularıyla paylaşacağını açıkladı.



İşte İclal Aydın’ın ilk yazısı



Bir gazete için günlük yazılar yazmayı bırakalı bir yıl olmuş. O bir yıla yine ne çok şey sığmış. Romanımı bitirebilmişim. Eski kitaplarımı elden geçirip yeni basımlarına hazırlamışım. Seslenen Kitaplar için romanım Bir Cihan Kafes’i okumuşum. Uzak yollara gidip dönmüşüm.



Bütün bunlar olurken Türkiye Cumhuriyeti kendi tarihinin en büyük sivil sokak hareketini yaşamış. Yine büyük bir politik bunalımın ortasına düşmüşüz. 



Bu bir yıl içinde ne kadar çok aramızdan ayrılıp giden olmuş ve ne çok yeni gelen… Günlük yazılarımı okuma alışkanlığı olan okurla uzak kaldığımız o günden bugüne ben biraz daha dalmışım kendimi, nedenleri, yanıtları aramaya… Twitter, İnstagram gibi sosyal mecralarda hep canlı kalsam da her fikrimi oralardan paylaşmak istememişim pek.



Biz bize olma halimiz bizim…



Biraz sanki fısıldar gibidir okurla yazar buluşmamız. Biraz ev buluşması gibidir. Biraz aile içi mesele ciddiyeti, biraz hasta doktor, yakın arkadaş mahremiyeti taşır yakınlığımız. Aramıza hariçten gazel okuyanlar girsin istemeyiz. Hem ağlarız hem güleriz. Her zaman aynı fikirde olmayız. Benzer siyasi görüşleri ve dini inançları taşımıyor olabiliriz ama meselelerin insani katmanıdır hepimizin harman olduğu yer.



Şimdi yeniden birlikteyiz…



Yeni yerimizde, biz bize…



Hoş geldiniz…


Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Meğer bu yüzden evlere geliyormuş Sabah ve öğle saatlerinde sakın dışarı çıkmayın! Arınç'tan Özgür Özel'e: Allah bin kere razı olsun Ünlü oyuncu eşcinsel olduğunu açıkladı! İki erkekle aynı anda öpüşmesi gündem olmuştu