Piyasada madeni para kıtlığı yaşanıyor. TESK Başkanı Palandöken piyasada esnaf ve tüketicinin madeni para bulmada sorun yaşadığını açıkladı

Türkiye'de madeni para kıtlığı yaşanıyor. Ne esnaf ne de tüketiciler madeni para bulamıyor. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, bol miktarda madeni paranın piyasaya sürülmesi gerektiğini açıkladı.

Türkiye'de madeni para kıtlığı yaşanıyor. Ne esnaf ne de tüketiciler madeni para bulamıyor. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, bol miktarda madeni paranın piyasaya sürülmesi gerektiğini açıkladı.

Bloomberg HT’ye konuk olan TESK Başkanı Bendevi Palandöken, piyasada madeni para bulma sıkıntısı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

ESNAF DA MÜŞTERİ DE BULAMIYOR

Palandöken, ürün fiyatlarının çoğunlukla küsuratlı olduğunu belirttiği konuşmasında, esnafın çoğunlukla para üstü dönerken madeni paraya ihtiyaç duyduğunu söyledi. Palandöken, Merkez Bankası’na yakın yerlerde olan esnafın madeni para temin edebildiğini ancak diğerlerinin bu konuda zorlandığını dile getirdi.

“Bankalarda zaten bozuk para trafiği yok. Piyasada bozuk parada bir sorun olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.” diyen Palandöken, piyasaya bol miktarda bozuk para sürülmesinin tüketici ve esnaf açısından rahatlatıcı olacağını vurguladı.

50 KURUŞUN MALİYETİ 2 LİRA 42 KURUŞ!

Geçtiğimiz aylarda CHP'li milletvekili Özkan Yalım, Türk Lirası'nın metal ve kağıt maliyetlerini açıklamıştı. Yalım’ın Mart 2022'de yaptığı hesaba göre göre; 1 kuruşun metal maliyeti 0,96 kuruşa, 5 kuruşun metal maliyeti 1,03 TL'ye, 10 kuruşun metal maliyeti 1,12 TL'ye, 25 kuruşun metal maliyeti 1,42 TL'ye, 50 kuruşun metal maliyeti 2,42 TL'ye ve 1 liranın metal maliyeti 2,92 TL'ye geliyordu. Yalım, konuya ilişkin bugün yaptığı yazılı açıklamada, 50 kuruşluk madeni paranın maliyetinin 66 kuruştan 2 lira 42 kuruşa çıktığını bildirdi.

PARALARI ERİTİYORLAR MI?

Ekonomist Mahfi Eğilmez, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda çok konuşulacak bir iddia da bulundu. Darphaneyi göreve çağırdı. Eğilmez paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Bazı iş sahipleri piyasada madeni para sıkıntısı olduğunu iletiyorlar ve madeni paraların eritilip hurdaya gitmiş olup olmadığını soruyorlar. Gresham Kanunu, çok yüksek enflasyon sonucu 500 yıl sonra tekrar ortaya çıkmış olabilir mi? Darphanenin bu konuyu araştırması gerekir."

Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Meğer bu yüzden evlere geliyormuş Sabah ve öğle saatlerinde sakın dışarı çıkmayın! Arınç'tan Özgür Özel'e: Allah bin kere razı olsun Ünlü oyuncu eşcinsel olduğunu açıkladı! İki erkekle aynı anda öpüşmesi gündem olmuştu