Orhan Veli'nin hayatı sahneye taşınıyor

Orhan Veli Kanık’ın hayatı, ilk kez kendi şiirleriyle sahneye taşınıyor. Oyuncu Hakkı Ergök’ün, Kanık’ın şiirlerinden yola çıkarak kurguladığı ve sahneye koyduğu oyun 1 Temmuz'da başlıyor.

Hakkı Ergök’ün, Orhan Veli Kanık’ın şiirlerinden yola çıkarak kurguladığı ve sahneye koyduğu, özgün müziklerini Hakan Dedeler’in bestelediği, ışık tasarımını Ömer Yücel’in yaptığı, ‘Veli’nin Oğlu Orhan’ adlı oyun, 1 Temmuz 2020’de Küçükçekmece Atakent Kültür ve Sanat Merkezi’nde seyirciyle buluşuyor. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’nin desteği ile hazırlanan oyun dikkat çekici ilkleri içinde barındırıyor. Pandemi nedeniyle aylardır kapalı olan tiyatrolar, yasağın kalkmasıyla beraber ilk kez bu oyunla perdelerini açıyor. Orhan Veli Kanık’ın hayatı, ilk kez kendi şiirleriyle anlatılıyor. Türk Müziği’nin en güzel enstrümanlarından biri olan tambur, ilk kez bir tiyatro oyununda kullanılıyor. Orhan Veli’nin şiirleri, ilk kez çok sevdiği Türk Müziği besteleriyle hayat buluyor.

Şimdiden birçok davet alan, Orhan Veli Kanık’a bir saygı duruşu niteliği taşıyan oyun, yaz boyunca yurtiçi ve yurtdışında sahnede olacak. Oyun salgın tedbirleri kapsamında 279 kişilik salonda 30 kişiye oynanacak.

CHP'yi yasa boğan ölüm Otobüs kazası katliamı: 25 ölü Okan Buruk, Yusuf Yazıcı ile görüştü İstanbul'da 1 Mayıs tedbirleri alınmaya başlandı! Cinsiyet değiştirmişti: İç çamaşırlı pozlar geldi Arınç'tan Özgür Özel'e: Allah bin kere razı olsun