Muharrem İnce canlı yayında soruları yanıtladı. Gürkan Hacır'la Yüzler Kulübü'nün ilk konuğu Muharrem İnce oldu. 6'lı masa yerine 26'lı masa önerdi

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce tv100'ün yeni programı Gürkan Hacır'la Yüzler Kulübü'nde tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, tv00 Yazarı Erdoğan Aktaş ve Gazeteci Özlem Gürses'in sorularını yanıtladı. İnce Cumhurbaşkanlığı adaylığından ittifak görüşmelerine çarpıcı açıklamalarda bulundu. "6'lı masaya gerek yok, Türkiye'ye 26'lı masa lazım." diyen önceliğin seçim güvenliği olması gerektiğini söyledi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Gürkan Hacır'ın moderatörlüğü'nde; tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, tv00 Yazarı Erdoğan Aktaş ve Gazeteci Özlem Gürses'in sorularını yanıtladı.

İnce, Cumhurbaşkanı adaylığı ve ittifak sorularına da yanıt verdi.

#MuharremİnceyeSorumVar etiketi ile gelen sorular da canlı yayında İnce'ye soruldu.

"Kılıçdaroğlu aday olursa ne olur?" sorusuna, "Ben müneccim değilim. Memleket Partisi üyelerinin önüne sandık koyup, adayı belirleyeceğiz." dedi.

İnce, Ümit Özdağ ile yakında zamanda görüştüğünü, memleket meselelerini konuştuklarını söyledi.

İnce, "HDP, Selahattin Demirtaş'ı gözden çıkarmış." dedi. İnce, bir siyasi partinin kapatılmasına karşı olduğunu HDP'nin kapatılmaması gerektiğini ifade etti.

'6'lı masanın adayı siz olsanız kazanır mısınız?' sorusuna İnce, "Yüzde yüz tabi... 2018'de dolar lirayken Erdoğan'ı salladım, dolar olmuş 19 lira yüzde 60'la kazanırım. Mansur Yavaş 2 kere, Kılıçdaroğlu 15 kere kaybetti. Erdoğan da bütün seçimlerini kazanmadı. Erdoğan Beyoğlu Belediye Başkanlığı'nı kaybetti. 96 ara seçimlerini kaybetti. 91'li tercihli milletvekili seçimlerinde gece seçildi sabah kaybetti. Herkes 2 kere 3 kere kaybediyor. Bir tek Muharrem İnce bir kere kaybedince kenara çekil" ifadelerini kullandı.

"Kılıçdaroğlu, 2023'te 'Yine gel bakalım buraya Muharrem' dese gider misiniz?" sorusuna İnce, "Gitmem, o zamanda gitmemeliydim de o zaman acemiliğime geldi. 'Ya bir dakika Cumhurbaşkanı adayı böyle mi çağrılır, düzgün çağır da öyle geleyim' demem lazımdı. O hengamede anlayamadım." yanıtını verdi.

Muharrem İnce'nin konuşmasında satır başları:

Ayın 5'in Haliç üniversitesinde konferansım vardı, Rektörlük yasakladı. Ama ben yine üniversitenin önüne gideceğim.

Biz kimyasal silah kullandılar palavrasına inanların partisi olmak istemiyoruz. Herkesle oluruz, Cumhur İttifakı ile olmayız. Cumhur İttifakı ile olma şansımız yok. Çelebi'nin istifasından 15 gün önce bu konuşmayı MYK'da yaptım.

Çelebi zaten o dönemde diğer partilerle de görüşüyormuş.

Ergenekon davalarında bize doğru durdunuz diyordu, Erdoğan 'ben bu davanın savcısıyım' diyordu. O şimdi savcının yanına gitti.

Bana kralı gelse Cumhur İttifakı teklifi yapamaz. 20 yıllık mücadelem ne için. Benim saçlarım vardı bu işe başlarken.

Mehmet Ali Çelebi'nin tutarlılığı da yok. FETÖ ile PKK ile mücadele etti diyor. FETÖ borsasını kim kurdu? Zengin FETÖ'cüler dışarıda fakir FETÖ'cüler içerde. Osman Öcalan'ı kim TRT'ye çıkardı? Öcalan'ın mektubunu kim okuttu?

"Aradan yıllar geçti, Savcının yanına gitti"

- Silivri’deki mahkemeye hakaret ettiğim gerekçesiyle yargılandım, davalarım devam ediyor. (Mehmet Ali Çelebi) ‘İyi durduğumuzu, doğru durduğumuzu’ söylüyordu. Tayyip Erdoğan ‘Ben bu davanın Savcısıyım’ diyordu. Aradan yıllar geçti, Savcının yanına gitti.

28 Şubat için CHP Genel Başkanı neden özür diliyor. Özür dileyecekse Tansu Çiller'in Bakanı Meral Akşener özür dilecek, Erbakan'ın adamı Temel Karamollaoğlu özür dilesin. 2 maaş almayı kafaya koymuş. Emekli milletvekili o, bir de şimdi bir daha milletvekili olursa tekrar maaş alacak.

Atatürk, İsmet Paşa ne yaptı da helalleşeceğiz.

Kılıçdaroğlu Erdoğan'dan, Erdoğan Kılıçdaroğlu'ndan razıdır.

"CHP'de özgür iradenin tecelli etmesi mümkün değil"

- Son dönemde Kurultay delegeliği belediye başkanlarının talimatıyla hareket eder oldu. Bir işleri yoktu, sonra iş sahibi oluyorlar. Oradan bir hayır çıkmaz. Atatürk gelecek Genel Başkanlığa aday olacak, Kurultay kazanamaz çünkü orada özgür irade yok.CHP'de özgür iradenin tecelli etmesi mümkün değil.

"Tarkan konseri yapalım 'Atatürkçülere de merhaba' diyelim diyorlar"

- Milletvekilinin biri Seyit Rıza'ya selam çakıyor, sonra öbürü Said Nursi'ye selam çakıyor, öbürü Şeyh Sait'e selam çakıyor, öbürü tarikatlara selam çakıyor. Fazla olunca da İzmir'de Tarkan konseri yapalım "Atatürkçülere de merhaba" diyelim diyorlar.

"Erdoğan'ın tarafsız kalmasını beğeniyorum"

- Erdoğan’ın politikalarını beğenmiyorum ama beğendiğim kısmına beğendim diyorum. Ukrayna-Rusya savaşında tarafsız kalmasını beğeniyorum, doğru buluyorum. Memleketimin yararına buluyorum.

TTB Başkanı'na tepki: Tam PKK temsilcisi!

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın kimyasal silahla ilgili sözleriyle ilgili İnce "Terörle mücadeleyi kötülemek için PKK ve sempatizanlarının uydurduğu bir palavraya nasıl bir CHP'li peşine takılabilir? Bu dağda mücadele eden askerin moralini bozmaz mı? Adına Tabipler Birliği denilen birisi çıkıyor, tam PKK temsilcisi. Tabiplere de sesleniyorum, görevinizi yapın. Sandığa gidin, değiştirin yapıyı.” ifadelerini kullandı.

Helalleşme tepkisi

- 28 Şubat’tan CHP Genel Başkanı neden özür diliyor? Özür dileyecekse Sayın Akşener özür dilemeli. Tansu Çiller’in bakanıydı. Özür dileyecekse Temel Karamollaoğlu dilemeli, Erbakan’ın adamı. Neden özür diliyor, bu kompleks neden? Aşağılıyorlar CHP’yi.

"6'lı masa yalan söylüyor"

- İnce'nin "Cumhurbaşkanı adayı kim olacak? Ondan önce tartışmamız gereken 2 iş var. Cumhurbaşkanı'nı hangi seçmen seçecek" sözlerine Gürses "Konuşuyorlarmış bunu" yanıtını verince İnce "Yalan söylüyorlar” ifadelerini kullandı.

"100 bin imzayla aday olacağım"

- 100 bin imzayla aday olacağım. Onlar 1 milyar lira civarında yardım alacaklar, biz 1 lira almayacağız. Hatta ben 1 milyon liraya yakın para ödeyeceğim. En yüksek devlet memurunun brüt maaşının 10 katı para yatıracağız. Bunu aramızda toplayacağız, benim o kadar param yok.

"200 bin sandığa 200 bin kimlik verelim"

Gelin 200 bin sandığı paylaşalım. Seçmenleri tanıyalım. 200 bin sandığa 200 bin kimlik verelim. 200 bin de yedeği olsun. Bir düzen kuralım.

"Altılı masadan benim umudum yok"

- Altılı masadan benim umudum yok. Neden yok? Altılı masa Erdoğan'ı yendi, birisi cumhurbaşkanı oldu. İstanbul Sözleşmesi ne olacak? Temel Karamollaoğlu buna imza atmaz. Libya Tezkeresi ne olacak? İYİ Parti 'evet' dedi CHP 'hayır' dedi. Seçim olduktan sonra tezkere gelecek, o zaman ne olacak? 'Mültecileri göndereceğiz' diyor Davutoğlu 'gönderemezsin' diyor. 'Kamulaştıracağız' diyor, Babacan diyor ki 'kamulaştıramazsın', Babacan diyor ki 'Ergenekom ve Balyoz'u yeniden açacağız', Kılıçdaroğlu bunu duyunca hemen Ali Tatar'ın evine gidiyor.

HDP ile görüşme şartı

- Asgari müştereklerde buluşan herkesle görüşürüz. HDP 'PKK bir terör örgütüdür' derse onlarla da görüşürüm.

HDP'ye bakanlık verecek mi?

- Gürses’in “Kabinede HDP'li bir bakan olabilir mi? sorusuna İnce “Ben bakan makan dağıtmıyorum. Bakanlık verilecek kişiler bakanlık yapabilecek makamda olabilecek kişilerdir. Şu anda daha 100 bin imzayı bulmamışsın, seçime girmemişsin, seçimi kazanmamışsın. Bakanlık dağıtıyorsun. Gürsel Tekin bakanlık verdi diye ben bakanlık vermeye mecbur muyum? yanıtını verdi.

- İkinci tura altılı masanın adayı kalırsa destekleyeceğim.

- HDP kapatılmamalı. Kapatsan ne olacak, hazır yedekte var bir parti. O gelir oraya.

Başörtüsü düzenlemesi

- Başı, sonu, ortası düşünülmemiş. Büyük ihtimal altılı masada 'sen şöyle bir çıkış yapsan güzel olur' denmiş.

- Başörtüsü meselesi kapanmış. Takan takıyor takmayan takmıyor.

"Gitmem, o zaman da gitmemeliydim"

- "2023 seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu 'gel buraya Muharrem' derse gider misiniz?" sorusuna İnce "Gitmem, o zaman da gitmemeliydim. Acemiliğime geldi. 'Cumhurbaşkanı adayı böyle mi çağırılır? Düzgün çağır da öyle geleyim' demem lazımdı. O hengamede anlayamadım." ifadelerini kullandı.

"Vekil transferi derdimiz yok"

- Vekil transferi derdimiz yok. Bu genel seçimin 5 yıl sürmeyeceğine inanıyorum. Ekonomik baskılar öyle yoğun olacak ki kim kazanırsa kazansın 5 yıl dayanamadan seçime gidecekler.

CHP'yi yasa boğan ölüm Otobüs kazası katliamı: 25 ölü Okan Buruk, Yusuf Yazıcı ile görüştü İstanbul'da 1 Mayıs tedbirleri alınmaya başlandı! Cinsiyet değiştirmişti: İç çamaşırlı pozlar geldi Arınç'tan Özgür Özel'e: Allah bin kere razı olsun