Mauro Icardi'den bir ilk. Galatasaray, Pendikspor karşısında galibiyete dört golle uzandı

Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Galatasaray sahasında konuk ettiği Pendikspor'u 4-1 mağlup etti. Pendikspor karşısında takımının ilk golünü kaydeden Mauro Icardi, Galatasaray tarihinde iki lig sezonunda 20 gole ulaşan ilk yabancı oyuncu oldu.

Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında lider Galatasaray düşme potasında bulunan Pendikspor ile karşı karşıya geldi.

Beş gole sahne olan mücadeleyi ev sahibi Galatasaray; Mauro Icardi, Abdülkerim Bardakcı, Dries Mertens ve Kerem Aktürkoğlu'nun golleriyle 4-1 kazanmayı başardı. Pendikspor'un tek golü ise Alpaslan Öztürk'ten geldi.

Galatasaray, Pendikspor karşısında alınan galibiyetin ardından puanını 90'a yükseltti. Pendikspor ise 30 puanda kaldı. Sarı-kırmızılı ekip gelecek hafta deplasmanda Adana Demirspor ile karşı karşıya gelecek. Pendikspor ise sahasında Kayserispor'u ağırlayacak.

MAURO ICARDI İLKİ BAŞARDI

Opta verilerine göre, Süper Lig kariyerinde ceza sahası dışından ilk golünü Pendikspor'a atan Mauro Icardi (42 gol), Galatasaray tarihinde iki lig sezonunda 20 gole ulaşan ilk yabancı oyuncu oldu.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Galatasaray-Pendikspor maçı başladı.

6' İlk tehlike Pendikspor'dan geldi. Mame Thiam'ın yerden şutunda iyi yer alan Muslera yerden gelen topta hata yapmadı.

17' Kaan Ayhan'ın sağ kanattan yaptığı ortayı tek vuruşla ağlara göndermek isteyen Kerem Demirbay sert şutunda çerçeveyi bulamadı.

35' Maçta gol perdesini Galatasaray açtı. Mertens'in pasında çok düzgün bir vuruşla ağları havalandıran Mauro Icardi takımını 1-0 öne geçiren isim oldu.

40' Galatasaray farkı ikiye çıkardı. Kornerden gelen topa çok iyi yükselen Abdülkerim Bardakcı kafa golüyle skoru 2-0'a getirdi.

45' Galatasaray, Pendikspor karşısında ilk yarıyı Icardi ve Abdülkerim Bardakcı'nın golleriyle 2-0 önde tamamladı.

46' İkinci yarı başladı.

50' Galatasaray mutlak bir pozisyondan yararlanamadı. Icardi'nin pasında ceza sahası içinde bomboş olan Barış Alper istediği vuruşu yapamadı ve top büyük bir farkla auta gitti.

56' Erdem üçüncü gole izin vermedi. Barış Alper'in yerden pasında Ziyech'in şutun Erdem ayaklarıyla çıkardı.

58' Pendikspor farkı bire azaltma şansını kullanamadı. Sağ kanattan gelen ortaya kayarak şık bir vuruş çıkaran Umut Nayir kaleyi bulamadı.

65' Mertens'in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Torreira yerden düzgün bir vuruş yaptı ancak Erdem bu pozisyonda gole izin vermedi.

77' Galatasaray skoru 3-0'a getirdi. Berkan Kutlu'nun pasında plase vuruşuyla ağları sarsan Mertens takımının üçüncü golünü kaydeden isim oldu.

85' Pendikspor'un kazandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde çok iyi yükselen Alpaslan farkı ikiye indirerek skoru 3-1'e getirdi.

90+6' Galatasaray'ın kazandığı penaltıda Kerem Aktürkoğlu, Erdem'i mağlup ederek skoru 4-1'e getirdi.

Beşiktaş'ta gündem yine Şenol Güneş West Ham United, Semih Kılıçsoy için geliyor Dominik Livakovic, Fenerbahçe'den ayrılıyor Asgari ücrete zam temmuzda değil eylülde! Mustafa Destici'den asgari ücret çıkışı Hatay Samandağ'da korkutan deprem: AFAD açıkladı