'Küçük Kara Balıklar' Prizmaspace'te!

Prizmaspace, Azra Deniz Okyay’ı ağırlıyor.

Prizmaspace, “Küçük Kara Balıklar” isimli kısa filmiyle 2014 yılında !F İstanbul Bağımsız Film Festivali’nde “En İyi Kısa Film” ve Barcelona Film Festivali’nde “En İyi Sinematografi” ödüllerini alan Azra Deniz Okyay’ı ağırlıyor.



Azra Deniz Okyay’ın dört video ve bir kısa filminden oluşan “Prizma Screen #1” adlı sergisi, Prizmaspace'te 13 Kasım'a kadar görülebilecek.



Prizmaspace 18 Eylül’de “Moving Images #1” sergisiyle sinematik bir alternatif proje mekanı olarak açıldı. Sergi Türkiye’nin yakın geçmişindeki toplumsal ve politik olayların bir nevi günlüğü şeklinde oluşuyor. Sergide yer alan çalışmalar otosansür pratiğini sorgularken, sanatçının karşılaştığı durumların kişisel deneyimlemelerinden ve bunlara dair bazı kışkırtıcı yorumlardan yola çıkıyor.



23 Ekim'de açılan sergi “Küçük Kara Balıklar” filminin yanısıra Türkiye’de üretilmiş olmaları nedeniyle doğal bir sansür mekanizmasını devreye sokarak her sahnenin sinematografik bir olguya dönüştürüldüğü “6 Stops”, “Batman Women Are Heroes”, “There Is No Censorship in Turkey” ve “I Mayıs 2014” isimli videolardan oluşuyor. (Bianet)




CHP'yi yasa boğan ölüm Ünlü sanatçı Armağan Şenol hayatını kaybetti Cinsiyet değiştirmişti: İç çamaşırlı pozlar geldi Arınç'tan Özgür Özel'e: Allah bin kere razı olsun Ünlü oyuncu eşcinsel olduğunu açıkladı! İki erkekle aynı anda öpüşmesi gündem olmuştu