İş Bankası'ndan sonra Ziraat Bankası ve Halkbank da 1000 TL ödeme kararı aldı. Isınma yardımıyla ilgili yeni gelişme. İki banka daha çalışanlarına doğalgaz faturası için destek verecek

Vatandaşa verilen ısınma yardımıyla ilgili yeni gelişme. Özel sektör çalışanları için düzenleme yapıldı ve aylık 1000 lira doğalgaz fatura desteği verilmeye başlandı. Bankalar arasında bunu ilk başlatan İş Bankası olmuştu. İki banka da ödeme yapma kararı aldı.

Milyonlarca özel sektör çalışanlarına ilaç gibi gelecek doğalgaz yardımı yürürlüğe girdi. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, artık özel sektör çalışanlarına verilen doğalgaz ve ısınma yardımı, vergi ve SGK primine tabi tutulmayacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan doğalgaz ve ısınma yardımı düzenlemesinde detaylar netleşti.

Özel ve kamu sektöründe çalışan milyonlarca kişi için yeni bir yardım kapısı açılıyor.

İşverenler tarafından sağlanacak olan bu destekle milyonlarca çalışan, yaklaşan kış ayları öncesi elektrik ve doğalgaz yardımı alabilecek. Böylelikle işverenler de gelir vergisi ve sigorta prim kesintisinden muaf tutulacak.

Özel sektör çalışanları için yapılan düzenlemeye göre hazine, asgari ücretlinin ve çalışanların maaşlarından kesilen 178,4 TL gelir vergisi ile SGK priminden kesilen 454,6 TL'den vazgeçiyor. 633 TL'lik bu rakam, çalışanın maaşına eklenebilecek.

Ayrıca, işverenler, çalışanlara daha önce vergi ve SGK primi ödeyerek yaptıkları bu ödemelerin aylık 1.000 TL'ye kadar olan kısmı için artık vergi ve SGK primi ödemeyecek, yani işveren bu kadar parayı, yani 1000 TL'yi 2023 yılı haziran ayına kadar işçinin maaşına ekleyebilecek. Türkiye İş Bankası tüm personeline Haziran ayına kadar bin lira ısınma yardımı ödemesi yapacak.

İŞTE DOĞALGAZ YARDIMIYLA İLGİLİ İŞ BANKASI'NDAN ÇOK ÖNEMLİ BİR KARAR GELDİ

Türkiye İş Bankası tüm personeline Haziran ayına kadar bin lira ısınma yardımı ödemesi yapacak.

9 Kasım’da yürürlüğe giren çalışanlara doğalgaz ve ısınma gideri desteği düzenlemesini bankalarda devreye sokmaya başladı. Türkiye İş Bankası bu ay itibariyle tüm personeline bin lira ısınma yardımı yapacak. Söz konusu yardım Haziran ayına kadar devam edecek.

İş Bankası’ndan alınan bilgiye göre söz konusu yardım tüm personele yapılacak. Özel bankalar arasında ilk kez İş Bankası’nın başlattığı ısınma yardım uygulamasının diğer bankalar tarafından da devreye sokulması bekleniyor.

Düzenlemeye göre Hazine, asgari ücretlinin ve çalışanların maaşlarından kesilen 178,4 TL gelir vergisi ile SGK priminden kesilen 454,6 TL’den vazgeçiyor. 633 TL’lik bu rakam çalışanın maaşına eklenebilecek. Ayrıca, işverenler, çalışanlara daha önce vergi ve SGK primi ödeyerek yaptıkları bu ödemelerin aylık 1.000 TL’ye kadar olan kısmı için artık vergi ve SGK primi ödemeyecek, yani işveren bu kadar parayı, 1000 TL’yi 2023 yılı haziran ayına kadar işçinin maaşına ekleyebilecek

ZİRAAT VA HALKBANK DA AÇIKLAMA YAPTI

İş Bankası’ndan sonra Halk ve Ziraat Bankası’da ısınma yardımı yapacak! Ziraat Bankası ve Halkbank üst yönetimi çalışanların enerji faturalarını ödemesi için destek kararı aldı.

Banka, çalışanların enerji faturalarını ödemesi için ayda 1.000 TL destek verecek. Destek 30 Haziran 2023’e kadar sürecek olup toplam 7.000 TL verilecektir.

Banka tüm personeline gönderdiği elektronik postada söz konusu yardımın Haziran 2023 tarihine kadar devam edeceğini bildirdi.

Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Dolar 25 TL'ye düşecek! Tarih verildi Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin? Meğer bu yüzden evlere geliyormuş