HRANT DİNK CİNAYETİNDE ÜÇ KARANLIK NOKTA

Başbakanlık, Dink suikastında üç karanlık nokta tespit etti

Hrant Dink'in eşi Rakel Dink'in mektubu üzerine Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla cinayeti inceleyen Başbakanlık Teftiş Kurulu, olayda 3 karanlık nokta tespit etti:
1) Kayıtlar imha edildi: Erhan Tuncel'in 9 ay boyunca yaptığı telefon görüşmelerinin kayıtları "ailevi, özel görüşmeler içerdiği" gerekçesiyle savcı talimatıyla imha edildi.
2) McDonald's'ın bombalanması: Bombalama emrini veren Tuncel'in bu davada tek cümle dahi ismi geçmedi. Tuncel, arandığını öğrenince olayla ilgili ifade için mahkemeye gitmiyor. Olaydan 2 ay sonra da Emniyet istihbarat elemanı olarak çalışmaya başlıyor. Eğer McDonald's olayı çözülseydi belki Dink cinayeti engellenebilecekti.
3) Önlem alınmadı: Dink'in çok sayıda ölüm tehdidi aldığı ancak bu konuda hiçbir önlem alınmadığı ortaya çıktı. Bu nedenle bazı kamu görevlilerinin, "ağır ihmali" bulunduğu saptandı.
Bülent AYDEMİR / www.sabah.com.tr

Dev derbide gülen taraf Fenerbahçe Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Dolar kuru 25 TL'ye düşecek ünlü ekonomist duyurdu Wilfried Zaha ile Galatasaray'ın yolları ayrılıyor Çocuğu kanlar içindeyken TikTok yayını açtı Adıyaman'da polis memuru dehşet saçtı