Economist: Erdoğan'ın başkanlık saplantısı...

Haftalık Economist dergisi son sayısında, Türkiye ile ilgili analizlere yer verdi.

Haftalık Economist dergisi son sayısında, Türkiye'de hafta başı uygulanan sosyal medya yasağından yola çıkarak, bu tarz yasakların Erdoğan yönetiminde "rutin" hale geldiğini ve Erdoğan'ın "başkanlık saplantısı"nın ülkede kaygıya neden olduğunu yazdı.



"Rehin alınma olayı sosyal medya yasaklarının mazereti oldu" alt başlığıyla verilen makale, savcı Mehmet Selim Kiraz'ın 31 Mart'ta, adliyeye silah ve el bombalarıyla giren iki DHKP-C'li tarafından rehin alındığını hatırlatarak başlıyor.



Saldırıdan saatler sonra konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "iftiharla güvenlik güçlerinin başarılı bir operasyon gerçekleştirdiğini söylediği" belirtilirken, savcının operasyon sırasında hayatını kaybetmesine rağmen Davutoğlu'nun böyle bir açıklama yaptığına dikkat çekiliyor.



Saldırıdan 3 gün sonra, savcı Kiraz'ı kafasına silah dayalı halde gösteren fotoğraf ve görüntülerin paylaşıldığı gerekçesiyle, Twitter, Facebook ve YouTube da dahil 166 internet sitesine erişimin mahkeme kararıyla engellendiğini belirten dergi, bu paylaşımlar silinince sitelere erişimin de açıldığını belirtiyor. Haberin devamını okumak için tıklayın.


CHP'yi yasa boğan ölüm Otobüs kazası katliamı: 25 ölü Okan Buruk, Yusuf Yazıcı ile görüştü İstanbul'da 1 Mayıs tedbirleri alınmaya başlandı! Cinsiyet değiştirmişti: İç çamaşırlı pozlar geldi Arınç'tan Özgür Özel'e: Allah bin kere razı olsun