Dünya medyasından Erdoğan'ı kızdıracak manşetler

Taksim Gezi Parkı'na dün yapılan polis müdahalesi, dünya basınında da geniş yer buluyor.

Türkiye'de dün polisin Taksim Meydanı ve çevresine yaptığı müdahale ve çıkan çatışmalar İngiltere gazetelerinin pek çoğunda manşetten duyuruldu.



Guardian gazetesi, püskürtülen tazyikli suyla ayakları yerden kesilmiş bir göstericinin fotoğrafı eşliğinde "Türk polisi protestocuları taksim Meydanı'ndan çıkmaya zorluyor" başlığını kullandı.



Haber Independent gazetesinin kapağına "Taksim Meydan Savaşı, Türkiye protestoları sona erdirmek için harekete geçti" sözleriyle yansıdı Habere, tazyikli su ve biber gazından kaçmaya çalışan göstericilerin bir fotoğrafı da eşlik etti.



Times gazetesi, bir gaz bombası fırlatan göstericinin fotoğrafının altına "Türkiye Başbakanı hükümet karşıtı protestoları ezme sözünü yerine getirdi" diye belirtti.



Financial Times gazetesi ise son gelişmeleri yine kapak sayfasından "Erdoğan sert konuşmaya devam ederken Türk polisi Taksim Meydanı'nı bastı" sözleriyle duyurdu.



Türkiye'deki protestolar ve gösterilerde gelinen nokta gazetelerin yorum yazılarında da yansıdı.



'Cin şişeden çıktı'



Film yönetmeni Kutluğ Ataman'ın Independent gazetesinde yayımlanan bir yazısı var bugün.



"Şişeden çıkan cin geri girmemeli" başlıklı yazısında Ataman, "Türkiye'de ordunun sivil ve siyasî yaşamdaki etkisinin ortadan kaldırılması ve son dönemde Türk ve Kürt vatandaşlar arasında yeni bir barış yolu açılmasıyla Türkiye'de yeni bir özgürlük dili konuşulmaya başlandı" diyor.



"İktidar partisi AKP bu gelişmeler nedeniyle alkışlanmalı" diyen Ataman, ancak hükümetin, Taksim'deki eylemlerin başlıca aktörü olan genç kitlenin, kendi kuşağı gibi, askerî yönetimlerin baskıcı rejimini, işkenceleri bilmediğini anlamadığını belirtiyor.



Haberin devamı için tıklayın. 


Esra Ezmeci'den erkeklere 10 seks önerisi CHP'yi yasa boğan ölüm Arınç'tan Özgür Özel'e: Allah bin kere razı olsun Ünlü oyuncu eşcinsel olduğunu açıkladı! Cinsiyet değiştirmişti: İç çamaşırlı pozlar geldi İki erkekle aynı anda öpüşmesi gündem olmuştu