Dolar dur durak bilmiyor! Yükselişini sürdüren dolarda ayda yüzde 2,80 artış beklentisi. İşte 20 Nisan 2024 Cumartesi günü dolar, euro ve sterlinde son durum..

İsrail ile İran arasındaki gerginlik piyasaları da vurdu. Yurt içi piyasaların kapalı olduğu saatlerde dolar kuru sert yükseldi. Açıklanan Merkez Bankası katılımcı anketine göre dolar yıl sonunda 40 TL'yi bulacak. Analistler doların aylık yüzde 2,80 oranında artış olacağını belirtti. 20 Nisan 2024 Cumartesi günü dolar, euro ve sterlinde son durum..

İran ile İsrail arasındaki savaş gerginliği piyasaları da vurdu. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) "Piyasa Katılımcıları Anketi" sonuçları  dün açıklandı.

2024 yılı Nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anketi, reel sektör ve finansal sektör temsilcilerinden oluşan 68 katılımcı tarafından yanıtlandı ve sonuçlar katılımcıların yanıtları toplulaştırılarak değerlendirildi.

Merkez Bankası katılımcı anketinde 8 ay sonra yıl sonu dolar kuru beklentisi 40.53 TL olarak açıklandı. Analistler beklentiye göre doların aylık yüzde 2,80 oranında artış olacağını belirtti. 

Dolar kuru bu haftayı yükselişle kapattı. Bu hafta ABD doları yüzde 0,71 değer kazandı.

İstanbul serbest piyasada 32,5023 liradan alınan dolar, 32,5686 liradan satılıyor. 34,6344 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 34,8037 lira olarak belirlendi.

"FAİZ DAHA DA ARTABİLİR"


Ekonomist Barış Soydan sosyal medya hesabından Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın bir faiz artışı yapacağı mesajı verdiğini açıklayarak sözlerine devam etti; Yabancı Kuruluşların toplantılarında konuşmalar yapan Karahan, jpmorgan toplantısına katılmış ve orada eğer gerekirse faizi daha da artırabileceklerini söylemiş. Yani önümüzdeki dönemde ek bir faiz artırımı için kapıyı açık bırakmış oldu." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ta gündem yine Şenol Güneş Dominik Livakovic, Fenerbahçe'den ayrılıyor Asgari ücrete zam temmuzda değil eylülde! Evde 3 yufkası olan varsa hemen denesin Okan Buruk, Zaha'nın gidişine onay verdi Voleybol dünyasının kalbi Antalya'da atacak