CHP lideri Kema Kılıçdaroğlu'ndan beklenen video geldi. Kılıçdaroğlu Ensar ve TÜRGEV vakıflarının ismini verdi. Kılıçdaroğlu, Ensar ve TÜRGEV'in ABD'li isme bir milyar dolar gönderdiğini iddia etti. AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na jet yanıt

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında partililere ve halka seslenerek saat 22.00'de "bir kaçış planının anatomisini" ifşa edeceğini söylemişti. Kılıçdaroğlu'ndan beklenen açıklama geldi. Kılıçdaroğlu açıklamasında Ensar ve TÜRGEV'in ABD'li isme bir milyar dolar gönderdiğini iddia etti. AK Partili Ömer Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na jet yanıt geldi. Çelik hukuki sürecin başlatılacağını söylemişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında partililere ve halka seslenerek saat 22.00'de bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğini söylemişti. Kılıçdaroğlu o açıklamasında, "Erdoğan vakıf süsü verdiği paralel yapılarla yurt dışına devasa paralar aktarıyor. Yurtdışındaki yapının başlarında da Erdoğan'ın aile bireyleri geliyor. O yabancı ülkede oturma ve çalışma izni çıkartma istiyorlar paravan yapı üzerinden O birkaç yüz kişilik kurtarma operasyonunda sen yoksun. Akşam 22'de bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim, milletimi de bekliyorum. Erdoğan sakın reddetmeye kalkma, bütün belgeler elimizde." ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu beklenen videoyu, "Onlar kaçacak yer ararken, bizim başka memleketimiz yok. Biz bir yere gitmiyoruz, bu devleti birlikte ayağa kaldıracağız. Başını dik tut sevgili halkım. Sen varsın ve daha iyisini hak ediyorsun. Geliyor mutlu, huzurlu günler! #BizeKatılın" notuyla paylaştı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun o tweeti:

Kılıçdaroğlu'nun 22:00'de yaptığı açıklama şu şekilde:

Bir vakıf kurduruyorlar Amerika’da. Neden Amerika? Ülkeyi Kataristan’a dönüştürenler, Katar’a gider diye beklersiniz ya, biliyorlar o ülkelerde hukuk yok. İlk uçakla geriye gönderirler bunları.

Amerika kanunlarının arkasına ise gizlenebilirler. Orası hukuk devleti. Yani hukuksuzlukla yok ettikleri ülkeden hukuka sığınmak için ABD’ye kaçmak istiyorlar. Kendileri için yeni bir Pensilvanya yaratmanın peşindeler.

Peki ne yapıyorlar? Para var, bir vakıf kuruyorlar. Başına bir Amerikan vatandaşını koyuyorlar. Ama vakfın asıl yönetimi Erdoğan ailesi üyelerine ait.

Şimdi isim vermeyeyim, belki kendileri söyler. Aile içi işlerine karışmayayım. Şimdi bu paravan yapının izin çıkarma hakkı kazanması için paraya ihtiyacı var. Türkiye’den iki vakıf seçiliyor. Öğrenciler için kurulmuş süsü verdikleri vakıflar. Bu vakıfların asıl var olma sebeplerini de bugün öğreneceksiniz. TÜRGEV ve Ensar.

Bu vakıflar başlıyor paraları bir Amerikan vatandaşına göndermeye. 20 milyon dolar. Bir, 10 milyon dolar. Bir, 20 milyon dolar. Bir 10 milyon dolar. Bir TÜRGEV, bir Ensar. Bir TÜRGEV, bir Ensar. Durmuyorlar.

Para gönderimi listesinin sonu yok. Hepsinin dökümleri elimizde. 1 milyar lirayı şıp diye transfer ediyorlar Amerika’ya. Ensarcım, TÜRGEV’cim, bu paraları size kim verdi? Siz bu paraları nereden buldunuz? Bu paraları neden sürekli Amerika’ya transfer ediyorsunuz?

Gelelim Amerika’ya kaçmaya hazırlananlara. Yeni iktidarın sizi orada rahat bırakacağını mı düşünüyorsunuz? Vallahi çok fena yanılıyorsunuz.

Erdoğan çık söyle, bu para gönderdiğin paravanın başında senin ailenden kim var?

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısından sonra şu açıklamaları yapmıştı:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün Sn Cumhurbaşkanımız ve ailesiyle ilgili yaptığı açıklamaları şiddetle kınıyoruz. Kılıçdaroğlu’nun beyanları, bir siyaset biçimi değil iftira kampanyasıdır…

Kılıçdaroğlu, şimdiye kadar bir sürü temelsiz iddia ortaya atıp belge bilgi açıklayacağım dedi. Ancak açıklamaları hiçbir siyasi netice doğurmadı. Tüm bu açıklamalar çevre kirliliğinden başka birşey üretmemiştir.

Kılıçdaroğlu, Sn Cumhurbaşkanımızla ilgili “kaçacak” ifadesini kullanmış. Bunu daha önce de söylemişti. Ancak milletimiz 15 Temmuz gecesi kimin tanklara karşı milletiyle beraber direndiğini, kimin de tankların yol vermesiyle kaçtığını görmüştür.

Kılıçdaroğlu’nun devlet bürokrasisini sürekli olarak tehdit etmesi, Türkiye Cumhuriyeti devletini işlemez hale getirmeye dönük bir teşebbüstür. Bu hiçbir şekilde siyasi bir yaklaşım değil, geçmişte örnekleri görülen bir vesayet arayışıdır.

Kılıçdaroğlu’nun ülkemizi istikrarsızlaştırmaya dönük beyanları, cılız kalmaya mahkumdur. Bu beyanlar millet odaklı bir siyaset anlayışından yoksundur. Başkalarının dediklerinin kötü bir tercümesidir.

CHP yönetimi, siyasete nefret yazılımı yüklemeye çalışıyor. Bu CHP’ye gönül vermiş vatandaşlarımızın haketmediği bir durumdur. Nefret siyasetine karşı durmaya kararlıyız.

Cumhurbaşkanımızı hiç kimse nefret siyasetinin diliyle tehdit edemez. Cumhurbaşkanımıza nefret siyasetiyle saldıranlara gerekli karşılığı siyaset ve hukuk temelinde vermeye devam edeceğiz…

 VİDEOYU YAYINLADI, ÖMER ÇELİK CANLI YAYINA ÇIKTI

Kılıçdaroğlu'nın videoyu yayınlamasının hemen ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, jet hızıyla A Haber canlı yayınına çıktı.

Çelik burada yaptığı açıklamalarda, ''Bunları ellerine yine açık kaynaklardan alarak muhtemelen FETÖ almıştır, gizli belge diyerek vermiştir'' ifadelerini kullandı.

Çelik'in açıklamaları şöyle:

''Kılıçdaroğlu herkesi suçluyor, demokrasiyi hedef alıyor. Diyor ki ABD'de vakıf kurmaya çalışıyorlar. TÜRGEV'den bahsediyorlar. Bu o ülkenin hukuk kurallarına göre kurulmuş. Son derece şeffaf. Hangi faaliyetleri yaptığını bütün dünyanın bildiği, öğrencilerin FETÖ'nün ağlarına düşmesinler diye kurulmuş organizasyonlar. Açık yapıları, illegal yapılarmış gibi ortaya koyup hedef gösteriyor.

Bu vakıfların gelir giderleri bütün ülkelerin bilgisi dahilinde.

Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanımıza yönelik nefret ve iftira siyaseti bu siyaseti yaptıranların çöküşüne neden olur.

Yabancı ülkede okul açılmış, yurt açılmış. Bunları ellerine yine açık kaynaklardan alarak muhtemelen FETÖ almıştır, gizli belge diyerek vermiştir.

Kılıçdaroğlu vesayet zihniyete sahip olduğunu ortaya koymuştur. Siyasetin dilini bu şekilde sertleştirmek istiyorsa, bizim dilimizin ne kadar sertleşeceğini tahmin bile edemez. Aileleri de işin içine koyduğumuzda neyi sakınacağız? Çık siyasi kapasite ile konuş, biz sana ne cevaplar veriyoruz.

Aile kavramının bu kadar sistematik olarak hedef koyulması, ailesi olan bütün vatandaşlarımız gereken cevabı verecekler. Sonra diyorlar: Neden kutuplaşıyoruz? ''

NUMAN KURTULMUŞ DA YAYINA ÇIKTI

Çelik'in ardından AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da aynı yayına bağlandı.

Kurtulmuş şöyle konuştu:

''Kılıçdaroğlu'nun üslubu ibreti alemdir. Sürekli nefret dilini kullanan bir tavur içerisinde görüyoruz. Bu tarz siyaseti kirleten bir dildir.

Tamamen FETÖ vari bir söylemdir. Yaptıkları ile FETÖ'ye hizmet ediyorlar. Bizim siyaset geleneğimizde böyle bir şey yok. Türkiye'de geçmiş dönemlerde rakip siyasi partiler oldu. Ama böyle bir dilin kullanıldığı hiç hatırlamıyoruz. Bu dil sahibine zarar verecek bir dildir.

Bu deli saçması sözler, cevapsız bırakılmayacaktır. Halkı kışkırtmak isteyen edepsiz bir dille karşı karşıya kaldık. Bu dilin altında kalmayacağız. Yazıktır, ayıptır. ''

HAMZA DAĞ: KILIÇDAROĞLU FETÖ SÖZCÜLÜĞÜ YAPMAYA DEVAM EDİYOR

Kurtulmuş'un ardından sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'a geldi

Dağ, şunları söyledi:

''Kılıçdaroğlu, CHP'nin başına getirilmesinin diyetini ödüyor. Kılıçdaroğlu, FETÖ sözcülüğü yapmaya devam ediyor. Kılıçdaroğlu yıllarca öncede benzer işler yaptı. Son bir senedir çekmiş olduğu videolarla toplumda bir huzursuzluk ortamı yaratma çalışıyor. Kılıçdaroğlu, Türkiye siyasetine yakışmıyor.

Türkiye siyasetinde bugün rakipler var, yarın da olacaklar. Ama bu rakipler, birbirini eleştirirken belli bir üslup seviyesi ile bunları yaparlar. Ama ortada edepsizlik, terbiyesizlik var. Bunun sebebi aralarındaki adaylık mücadelesi midir, bilemiyorum. Ben bunu FETÖ'nün Kılıçdaroğlu da ne istediyse yapma gayreti olarak görüyorum.

Bunu siyaset kabul etmez. Bizim yapmamız gereken de siyaseten ve hukuken karşılık vermektir.''

ENSAR VAKFI

Kılıçdaroğlu'nun bahsettiği Ensar Vakfı'nın sitesinde şu bilgiler yer alıyor:

Vakfımız; ülkemiz insanının manevî dinamiklerini zenginleştirmek, ilmi, fikri ve ahlaki yönden gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla 1979 yılında kurulmuş ve kurulduğu günden bu güne dek bu amaca ulaşabilmek için çeşitli alanlarda faaliyet göstermiştir. Halen Türkiye genelinde onlarca şubesi ile hizmet vermekte olan vakfımız, son yıllarda ise daha kaliteli ve verimli hizmet sunabilmek için bir alanda uzmanlaşma yolunu tercih etmiş, "din ve ahlak eğitimi" ile "değerler eğitimi" konusunu ulusal ve uluslararası düzeyde kendine amaç edinmiştir.

Vakfımız, uzman olduğu alanlarda teorik ve pratik çalışmalar yapmak, bu konuda araştırma yapanları desteklemek, öğretmen ve öğretmen adayları ile üniversite öğrencilerine eğitim desteği sağlamak gayretindedir. Bilgiyi bu günden yarına sağlıklı bir şekilde ulaştırmanın sorumluluk ve bilinciyle, çalışma alanı içine giren konularda ‘bilgi ve verilerin toplandığı bir merkez olmak’ yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerlemekte ve bütün faaliyetlerini bu amaç doğrultusunda gerçekleştirmektedir.

Din ve Değerler eğitimi alanında ilmi ve akademik pek çok faaliyetin yürütüldüğü vakfımız bünyesinde öğrencilerimize aynı zamanda, nitelikli ve ileri seviyede Arapça dil eğitimi verilmekte, temel İslami ilimler ve sosyal bilimler alanlarında da eğitim seminerleri düzenlenmektedir.

MİSYON

Ensar Vakfı; insani değerlere bağlı bir nesil yetiştirmek amacıyla, nitelikli akademik çalışma ve sürekli proje geliştirerek, özelde gençler olmak üzere toplumun tüm sosyal katmanlarına eğitim, yayın, organizasyon faaliyetleri ile hizmet sunan bir vakıftır.

VİZYON

Din ve değerler eğitimi alanında ulusal ve uluslararası düzeyde, değerlerine bağlı, entelektüel birikim ve akademik başarısıyla gelecekte söz sahibi olacak en yetkin vakıf olmak.

TÜRGEV

TÜRGEV'in sitesinde ise şu ifadelerle kendileri anlatılıyor:

1996 yılından bu yana her yıl binlerce gencin eğitimine katkı sunan Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı, geleceğin başarılı fertlerini desteklemek için çalışıyor.

TÜRGEV, gençlerin sadece eğitim ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayıp ilmî ve fikrî alanlarda da etkin rol alabilmeleri ve kendilerini yetiştirebilmeleri için münbit bir zemin olma iddiasını taşıyor.

Ülkesinin ve dünyanın geleceğinde söz sahibi gençlerin yetişmesi hedefiyle atölyeler, seminerler ve akademik dersler organize eden TÜRGEV, özellikle genç kızları toplumun ve kültürün yapı taşı olarak görüyor, hayatın her alanında değer üreten insanlar olmaları için emek veriyor.

TÜRGEV, gençlerin özgüven sahibi, önyargısız, açık fikirli, sorumluluk alabilen, duyarlı, hayata, insana ve hukuka saygılı bireyler olarak yetişmeleri için tecrübe alanları açıyor.

Sadece Türkiye’nin değil dünyanın geleceğine de anlam katacak hayalleri ve arzuları olan gençlere eğitim imkanları sunmayı kendine ilke edinen TÜRGEV, topluma ve çevreye duyarlı, kuşatıcı ve sosyal faydayı gözeten nitelikli projeler üretmeye devam ediyor.

Emekliler bu habere bayram edecek Bugün saat 15.55 kritik: Bekarlar evlenecek... 30 yıl önceki uçak faciası: 75 ölü TFF tam 19 maçı şifresiz olarak yayınlayacak Bankada parası olanlar dikkat: Kesinti olacak 2 gün 2 gece süren düğün: 1 milyonluk takı