İkinci el araba alırken dikkat edilmesi gerekenler: İkinci el araba alırken nelere dikkat edilmeli?

Özellikle pandemi nedeniyle sıfır araç satışları düştü. Ekonominin zora girmesi sıfır araç satışlarını neredeyse durma noktasına getirirken, ikinci el araç piyasası ise hareketlendi. Araba sahibi olmak isteyen vatandaşların birçoğu sıfır yerine ikinci el tercihini sürdürüyor. Ancak kullanıcıların, ikinci el araba satın alırken birden fazla konuya dikkat etmesi de gerekiyor. İkinci el araba satın aldıktan sonra sorun yaşamamak için dikkat edilmesi gereken 10 kriter!

ARACI KİMDEN ALDIĞINI BİLMEK

Araba alırken dikkat etmeniz gereken konulardan ilki aracı kimden aldığınızdır. Aracın bugüne kadarki ruhsat sahipliği sayısını öğrenmek size araç hakkında fikir verebilir.

Bunun için 5664’ kısa mesaj atarak, sorgulama ekranından kolayca elde edebilirsiniz. (ör: DETAY boşluk PLAKA) Bu işlem; aracın ruhsat sahiplik yılını, kaç yıldır bu kullanıcıda olduğunu, aracın kaç yıldır kaskolu kullanıldığı da dahil olmak üzere birçok bilgiyi size verebilir.

Şahıslardan yapılan alımlarda önemli olan, aracın alındığı kişinin ruhsat sahipliğinin süresinin kısa olmaması ve aracın kısa sürede devir görmüş olmaması olur.

Buna alternatif olarak ikinci el araba alım satımı yapan, ekspertiz ve kilometre garantisi veren kurumlardan da destek alabilirsiniz.

2 gün 2 gece süren düğün: 1 milyonluk takı İlhan Mansız baba oldu! Koyduğu isim tepki çekti Hakkari'de ortaya çıktı değeri 3 milyon TL! Hastalık sahipleri aman dışarı kafanızı uzatmayın! Yılan uzmanı gördükleri karşısında büyük şoke oldu Sezonun ilk kruvaziyeri geldi: Horon teptiler