Festival yasakları gençleri nasıl etkiledi? Müzik yazarları ve gazeteciler Nilüfer Müzik Festivali'nde yasakları değerlendirdi; "Yasaklar endişe verici"

Sinem Vural: Özgürlük hepimize eşit derecede lazım

Festivalleri yasaklamak veyahut katılımı düşürmek için içeride yasaklar oluşturmak gençleri festivallerden geri bırakmadığı gibi, gidecekleri etkinlikleri sahiplenmelerine neden oluyor. Amaç her ne ise pek de adresine ulaşmadığı aşikar. Mevcut mali durumda bir ya da iki festivale gidebilecek güce sahip gençlerin daha fazla üzülmemesi, baskılanmaması ve hayatlarının en güzel dönemlerinde bir de bununla uğraşmamaları gerektiğini düşünüyorum. Tabi organizatörlerin ve müzisyenlerin de öyle. İki yıl boyunca pandemi sürecinde mağduriyetlerini ifade eden bir çok müzisyenin ve ekiplerinin para kazanması bu yolla engellenmiş oluyor. Ayrıca üzülerek gördük ki gençliklerinde ötekileştirilen birçok kişi bugün güç sahibi olunca bunu sonuna kadar kullanmaktan çekinmiyor. Birlikte refah içinde yaşamaya devam etmek için ötekileştirme, yasaklama zihniyetinden vazgeçilmesi mühim. Özgürlük hepimize eşit derecede lazım!

Çocuğu kanlar içindeyken TikTok yayını açtı Korkutan anlar. Boğa seyircilerin arasına daldı! Hataylıları şaşırtan görüntü! Bir cisim belirdi 12 saat çalışıp 900 lira kazanıyorlar!