Evrenin en güçlü hayvanları. Mantis karidesi: Bir yumruğuyla dağları deviriyorlar

İnanılmaz bir şekilde Peygamberdevesi karidesleri, ön ayaklarını kullanarak tıpkı boks yapar gibi bu kabukları kırabilecek güçte yumruklar atabiliyor. Ancak bu öyle bir yumruk ki saatte 80 km hıza ulaşabiliyor. 22 kalibrelik mermiden daha hızlı olan bu yumruklar yaklaşık 150 kg gücündedir ve bu güç, avını ya sersemletmekte ya da öldürmektedir. Yumrukların sihri sadece gücünde değildir.

Bu canlılar yumruk atarken de oldukça hızlıdır. Bu hızda bir hareket okyanusun en hızlı hareketi sayılır ve göz açıp kapatıncaya kadar onlarca yumruk atabilirler. Ayrıca süper hızda atılan bu yumruklar suyun içinde baloncuk oluşumuna ve sıcaklığa neden olduğundan yumruk hedefe isabet etmese bile avın kurtulmak için hiçbir şansı kalmıyor. Peki ya denizlerin boksörleri, ölümcül yumruklardan kendilerine zarar vermeden nasıl kurtulabiliyor? Bilim insanları bu sağlam moleküler yapının gizemini çözmeye çalışmışlardır.

110 kilodan 50 kiloya düştü şimdi tanınmaz halde Adana yine şaşırtmadı: Okul bahçesinde kebap! Buraya bahar gelmedi. Mayıs ayında 5 metrelik kar İslam Memiş'ten 'ayı piyasası' uyarısı Sinem Kobal'ın cesur tarzı sosyal medyayı salladı! Tamer Karadağlı'nın kızı Zeyno sahnede!