ABD'de yaşayan başarılı müzisyen Bengisu, MedyaTava'nın sorularını yanıtladı: Hedefim istediğim müziği yaparak kitlelere ulaşmak

Dünyanın en önemli müzik okullarından Berklee'de eğitim aldınız. İlginç de bir hikayesi var sanırım gidişinizin, Berklee de olmak size ne kattı, olmam gereken yerdeyim dediniz mi?

Ailem her zaman destekledi beni ve yanımda oldu ama ABD’de okumak ve müzik eğitimi alacak olmakla ilgili bazı sorunlar yaşadım. Yani herkes gibi bir altın bileziğin olsun sonra müzik noktasına biz de geldik ama o noktada kararlı davranarak istediğim okula gitmeyi başardım. Okulun sınavına gizlice girdim, kendi kendime bir şeyler yapmaya çalıştım, şimdi arkama dönüp bakınca ne kadar doğru bir karar vermişim, iyi ki gelip burada okumuşum ve bu deneyimi yaşamışım.

Berklee de olmak hem çok korkutucu hem çok büyülü bir deneyim. Her ne kadar “Benim sesim güzel, ben şöyle müzisyenim, böyle iyi sahnem var” deseniz de okula adım attığınızda bildiğiniz tek şey, yanınızda olan insanların hepsi yetenekli, öğrenmeye gelmiş, seçilmiş insanlar. Bu o kadar büyük bir aydınlanma anı ki. Müzisyenler olarak efsane egolara sahibizdir, bilirsiniz. Bu egonun kırılması, birbirimize destek olarak ilerlememiz gerektiği ile ilgili çok farklı şeyler öğrendim. Derslerin dışında, okul ortamının da sizi geliştirdiği bir dünya. Uluslararası insan hakları ve müzik dersimiz vardı mesela. Dünyanın farklı yerlerinde yaşanan insan haklarına aykırı durumlarla ilgili aktif projeler yapıyorduk. Doğal afetten etkilenen ülkelerdeki çocuklarla online olarak tanışıp onlar için projeler üretiyorduk. Tüm hepsi müzik merkezli ama o çocukların gelişimi, normal yaşamı, travmaları atlatmaları için projelerdi. Tabii ki armoni, aranjman, solfej gibi klasik eğitimleri de aldık ama müzik terapisti olan arkadaşım da var, prodüktör olan da ses mühendisi olan da enstrümanına odaklanan veya film müziğine yönelen de. Derya deniz müzik, bizler de içinde bıkmadan yüzüyoruz yani.

110 kilodan 50 kiloya düştü şimdi tanınmaz halde Adana yine şaşırtmadı: Okul bahçesinde kebap! Buraya bahar gelmedi. Mayıs ayında 5 metrelik kar İslam Memiş'ten 'ayı piyasası' uyarısı Sinem Kobal'ın cesur tarzı sosyal medyayı salladı! Tamer Karadağlı'nın kızı Zeyno sahnede!