Vestel'den uluslararası ortaklık!

Beyaz eşya markası, Sharp markasının ürünlerini satacak.

Google Haberlere Abone ol
Vestel'den uluslararası ortaklık!

Vestel, global markalarla işbirliğini güçlendirme stratejisi doğrultusunda Sharp’la lisans anlaşması imzaladı.



Vestel Şirketler Grubu’nun yüzde100 bağlı ortaklığı Vestel Ticaret A.Ş.,26 Eylül 2014 tarihinde imzaladığı anlaşmayla, Sharp markası lisansı altında beyaz eşya ürünleri geliştirme, üretme ve Avrupa’da satış ve pazarlama hak ve yetkilerini devraldı.



Vestel Ticaret A.Ş. 1 Ocak 2015 itibariyle Vestel Beyaz Eşya fabrikalarında ve Sharp Corporation’ın Asya’daki tesislerinde Sharp markası altında üretilen ürünlerin Avrupa’daki münhasır satıcısı olacak. 



Sharp’la işbirliğinin Vestel’in Avrupa beyaz eşya pazarındaki rekabet gücünü artıracağını belirten Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan şunları ifade etti: 



Sharp’la birlikte sadece rekabet gücümüzü artırmakla kalmayacağız, Avrupa’daki pazar payımızı da hızla büyüteceğiz. Son 16 yıldır Türkiye’nin ihracat lideri unvanını elinde bulunduran Vestel’in bu anlaşmaya imza atması bizim için büyük bir gurur. Lisans anlaşmamız beyaz eşya ve küçük ev aletlerini kapsıyor. 5 yıl süreli bu lisans anlaşmasının Vestel adına başarılı sonuçlar doğuracağından ve anlaşmanın devamlılığının sağlanacağından hiç şüphemiz yok.



LCD TV’lerin dünyadaki ilk geliştiricisi olarak tanınan Sharp Corporation, 2013 yılını 28,7 milyar dolar tutarındaki global ciroyla tamamladı. Sharp’ınpiyasa değeri ise 26 Eylül 2014 tarihi itibariyle 4,9 milyar dolar oldu. Japonya TV pazarının lideri Sharp, aynı zamanda Japonya ve Asya beyaz eşya pazarlarının önde gelen oyuncularından biridir. Sharp’ın toplam cirosunun yaklaşık 3 milyardoları beyaz eşya satışlarından geliyor.


Etiketler vestel sharp anlaşma
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin