Usta gazeteci Zafer Arapkirli’nin yeni adresi belli oldu!

Gazeteciliğin duayen ismi Zafer Arapkirli, yeniden mikrofon başına geçiyor.

Google Haberlere Abone ol
Usta gazeteci Zafer Arapkirli’nin yeni adresi belli oldu!

Küresel bir medya kuruluşu olan Sputnik’in Türkiye’deki radyo yayın partneri RS FM (Radyo Sputnik) çok sesli yayıncılığa hız kesmeden devam ediyor. RS FM, son olarak deneyimli gazeteci Zafer Arapkirli’yle anlaştı.



Gazeteciliğin duayen ismi Zafer Arapkirli, yeniden mikrofon başına geçiyor! Arapkirli, 20 Şubat Pazartesi gününden itibaren, her sabah 07.00’de ‘SEYR – Ü SABAH’la, Uluslararası Haber Ajansı Sputnik’in Türkiye’deki yayın partnerİ, ‘çok sesli haber radyosu’ RS FM’de olacak.



Zafer Arapkirli’nin 1990’da BBC’de başlayan radyo macerası, yıllar sonra RS FM’de devam edecek. Sabah programı diyince ilk akla gelen isimlerden biri olan deneyimli gazeteci, 2 saat boyunca, güne damga vuran gelişmeleri, gazetelerin manşetlerini ve köşe yazarlarını, Türkiye’deki dinleyicilere, ‘çok sesli’ bir formatta sunacak. Canlı telefon bağlantılarının, özel konukların da katılacağı program, sabah kuşağında Türkiye’ye farklı bir alternatif oluşturmayı hedefliyor.



Ödüllü Haber Radyosu



Türkiye’de radyo haberciliği alanında uzun yıllardır beğeni toplayan, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) tarafından defalarca kez ödüle layık görülen RS FM’de yayına başlayacak ‘Zafer Arapkirli’yle Seyr-ü Sabah’ yeni medyanın tüm olanaklarını da kullanacak. Programın tüm podcastleri, İstanbul ve Bursa’da 106.4 Kocaeli’de 93.4 frekansından karasal yayın yapan RS FM’in yayın partneri Uluslararası Haber Ajansı & Radyo Sputnik’in haber portalı olan tr.sputniknews.com adresinde yayınlanacak.



Anlatılmayanları Anlatıyoruz



RS FM’in yayın partneri olan Uluslararası Haber Ajansı & Radyo Sputnik, (sputniknews.com) onlarca ülkede bulunan multimedya basın merkezlerine sahip olan bir haber ajansı ve radyo. Sputnik, 30'u aşkın dilde hizmet veren internet siteleri, dijital ve analog yayın yapan radyo istasyonları, mobil uygulamalar ve sosyal ağ sayfalarını tek çatı altında birleştiriyor. Sputnik markası altında 24 saat İngilizce, İspanyolca, Arapça ve Çince haber yayınlanıyor.



Zafer Arapkirli kimdir?



1957 yılında İstanbul Beşiktaş’ta doğdu. Darüşşafaka ve Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenim gördü. 39 yıllık gazeteci. Mesleğe Cumhuriyet Gazetesi’nde başladı. 1990 yılında gittiği İngiltere’de BBC Radyosu Türkçe Yayınlar Bölümü’nde 6 yıl çalıştıktan sonra yaklaşık 20 yıl boyunca Londra’dan; Cumhuriyet, Milliyet, Kanal D, Milliyet, Radikal, NTV, NTVMSNBC, CNBC-e, Dünya gibi gazete, TV, radyo ve internet portallarının muhabir ve/veya köşe yazarı olarak görev yaptı. Türkiye’ye döndükten sonra NTV, NTV Radyo, Habertürk TV, ATV, A Haber TV gibi yayın organlarında editör, haber spikeri ve anchorman, Gazeteport ve Yeni Yüzyıl Gazetelerinde köşe yazarı olarak çalıştı. Halen CEM TV’de bir haftalık siyasi program yapıyor. Hafta içi her sabah RS FM’de SEYR-Ü SABAH programını da hazırlayıp sunuyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin