Üniversite Medya Birliği kuruldu

İletişim fakültesi öğrencileri ve medyaya ilgi duyan üniversiteliler bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Üniversite Medya Birliği kuruldu

Üniversitelerin medya topluluklarını ve iletişim kulüplerini tek çatı altında toplayan Üniversite Medya Birliği tarafından Boğaziçi Üniversitesi’nde “Medya Çalıştayı” düzenlendi.



Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Temsilciliği Kurulu ile proje ortaklığı yapan Üniversite Medya Birliği’nin çalıştayına, üniversitelerin medya toplulukları ve iletişim kulüpleri başkanları, temsilcileri ve iletişim fakültesi öğrencileri katıldı.



Çalıştay, NTV anchorman’i Celal Pir’in açılış konuşmasıyla başladı. Pir konuşmasında üniversite ve medya ortaklığının önemine değindi. Türkiye’de hala klasik yöntemlerin kullanıldığı bir medya algısı olduğunu vurgulayan Pir, yazılı medyanın daha çok tercih edildiğinden bahsetti. ÜMB’ye,  “Birlikte olun, birlikte olarak elde ettiğiniz gücü kullanın.” tavsiyesinde bulundu.



Çalıştayda konuşan Üniversite Medya Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Atakan Şeniz, iletişim fakültesi öğrencileri ve medyaya ilgi duyan üniversitelilerden oluşan ekiplerin Türkiye’de ilk defa bu derece kapsamlı olarak bir araya geldiğini söyledi.



Üniversite Medya Birliği’nde, medya ve iletişim alanında gücünü ispat etmiş üniversite ekiplerinin ve kulüplerin bulunduğunu belirten Şeniz, her ekibin farklı özellikleri olduğunu, Birlik çatısı altında Türkiye genelindeki genç iletişimciler olarak güçlerini birleştirdiklerini vurguladı.



Türkiye’de geleceğin medyasına yön verecek gençlerin Üniversite Medya Birliği’nde buluştuğunu aktaran Şeniz, yönetim kurulu, kurucular meclisi ve ekip temsilcileri olarak Medya Çalıştayı’nda bir araya geldiklerini ve medyaya yeni bir soluk getirdiklerini anlattı.



Şeniz, Üniversite Medya Birliği’nin, üniversite ile medya arasında bir köprü vazifesi göreceğini anlatarak, medya dünyasına önemli bir dergi kazandırmayı ve medya ödülleri vermeyi hedeflediklerini ifade etti.



Birliğin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Torun ise çalıştayda 3 oturum ile komisyon seçimlerini gerçekleştirdiklerini belirtti. Torun, oturumlarda hedeflerini konuştuklarını, hangi konularda projeler gerçekleştirilebileceğine ilişkin önerileri aldıklarını söyledi.



BÜ Öğrenci Temsilciliği Kurulu Başkanı Çağatay Özdemir ise ev sahipliği yaptıkları Medya Çalıştayı’nda, 20′nin üzerinde üniversitenin medya ve iletişim topluluklarından temsilcileri ağırladıklarını belirtti.



Oturumların ardından belirlenen komisyonların (Yayın komisyonu, Proje komisyonu, PR komisyonu, Radyo komisyonu, Etkinlik komisyonu) başkan ve başkan yardımcıları belirlenmek üzere oylamalar yapıldı.



Seçimler sonrasında gerçekleştirilen basın toplantısıyla Üniversite Medya Birliği kurulduğunu resmen kamuoyuna duyurdu.

 

Medya Çalıştayı’nda komisyon seçimleri şu şekilde sonuçlandı:



Yayın Komisyonu başkanı: Ahmet Bintaş (Kocaeli Üniversitesi)

Yayın Komisyonu başkan yardımcısı: İrem Koca (İstanbul Bilgi Üniversitesi)

 

PR Komisyonu başkanı: Sercan Er (Galatasaray Üniversitesi)

PR Komisyonu başkan yardımcısı: Mustafa Şengül (Sütçü İmam Üniversitesi)

 

Etkinlik Komisyonu başkanı: Tuba Aydın (Boğaziçi Üniversitesi)

Etkinlik Komisyonu başkan yardımcısı: Çağrı Öner (İzmir Ekonomi Üniversitesi)

 

Radyo Komisyonu başkanı: Onur Uz (İstanbul Bilgi Üniversitesi)

Radyo Komisyonu başkan yardımcısı: Elif Kayalar (İstanbul Şehir Üniversitesi)

 

Proje Komisyonu başkanı: Adil Durgun (Süleyman Demirel Üniversitesi)

Proje Komisyonu başkan yardımcısı: Ali Ketencioğlu (Bilkent Üniversitesi)

 

Sosyal Medya Komisyonu başkanı: Fatih Demirci (İstanbul Üniversitesi)

Sosyal Medya Komisyonu başkan yardımcısı: Ethem Özgüven (Atatürk Üniversitesi)

 

Katılımcı üniversiteler:

Atatürk Üniversitesi İletişim Kulübü, Beykent Üniversitesi İletikampüs, Balıkesir Üniversitesi Medya ve İletişim Kulübü, Bilkent Üniversitesi Medya Topluluğu, Bilkent Üniversitesi Gazete Bilkent, Boğaziçi Üniversitesi Bounterview Media&University, Doğuş Üniversitesi İletişim Kulübü, Ege Üniversitesi İletişim ve Sosyal Medya Topluluğu, Galatasaray Üniversitesi İletişim Kulübü, Hacettepe Üniversitesi İletişim Topluluğu, İstanbul Arel Üniversitesi Anka Film ekibi, İstanbul Bilgi Üniversitesi RadyoVesaire, İstanbul Bilgi Üniversitesi Üniverzete, İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Kulübü, İstanbul Üniversitesi Sosyal Medya Kulübü, İzmir Ekonomi Üniversitesi Medya Kulübü, Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Kulübü, Karadeniz Teknik Üniversitesi İletişim Kulübü, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Gençlik Kulübü, Sakarya Üniversitesi SAÜ Sözlük, Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim Kulübü, Sütçü İmam Üniversitesi Medya ve İletişim Topluluğu, Uludağ Üniversitesi Radyo ve Televizyon Topluluğu. AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin