Emma Watson konuştu, feminizm tweet'leri arttı

Son 3 yılda Twitter üzerinde 'feminizm' hakkındaki konuşmalar yüzde 300 oranında arttı.

Google Haberlere Abone ol
Emma Watson konuştu, feminizm tweet'leri arttı

Sosyal paylaşım sitesi Twitter, milyonlara farkındalık sunan pek çok güçlü tartışma ve kampanyaya sahne oldu. #BringBackOurGirls Nijerya'da kaçırılan kızlar konusuna dikkatleri çekmek için başlamış ve dünya üzerinde 4.5 milyondan fazla tweet'le sonuçlanmıştı. #YesAllWomen, #YouOkSis, #WhyIStayed, #changetheratio, #NotBuyingIt ve benzeri konular da Twitter kullanıcıları tarafından başlatılan hashtag aktivizminin gücünü gösteriyor. Bu aktivizm özellikle yaşanmış tecrübeleri gün ışığına çıkarıyor. 



Türkiye'de son dönemde artan kadına karşı şiddet örnekleri de Twitter'da büyük bir farkındalık hareketine dönüştü. #Sendeanlat hashtagi ile kadınlar başlarından geçen taciz olaylarını anlatarak milyonlarca insanla paylaştı. Twitter'da gerçekleşen bu olay Türkiye'de sosyal medyada sürdürülen en önemli kadın hareketlerinden biri oldu.



EMMA WATSON KONUŞTU FEMİNİZM TWEETLERİ YÜZDE 115 ARTTI



Sorunlar konusunda seslerini çıkaran kadınlar da Twitter aracılığıyla farkındalığı artırıyor. Bunun en iyi örneklerinden biri İngiliz oyuncu ve model Emma Watson oldu. Watson'un Birleşmiş Milletler'de yaptığı, #HeForShe kampanyasını başlatan konuşmasından sonra 'feminizm' konusunda gönderilen tweet sayısında 5 oranında artış gözlenmekle beraber, aynı zamanda konuyu konuşan insanların sayısı da ikiye katlandı. Aynı şekilde, Amerikalı şarkıcı Beyonce'un VMA'daki (Video Müzik Ödülleri) arkasına 'feminist' yazısını aldığı performansından sonra da konuyla ilgili sohbetlerde %64'lük, sohbetlere katılan kullanıcı sayısında da 'lik bir artış yaşandı. 



OSCAR TÖRENİ SIRASINDA DA TWITTER'DA FEMİNİZM VARDI



Geçtiğimiz ay, Amerikalı oyuncu Patricia Arquette Oscar ödülünü alırken kadınların eşit ücret hakkını savunmuştu. O an gecenin en yüksek üçüncü Twitter aktivitesi olarak kayda geçti; eşit ücret (#equalpay) hakkında, Arquette'nin konuşmasının ardından 320.000 adet tweet atıldı. Aynı gecenin erken saatlerinde, #BaşkaŞeylerSor (#AskHerMore) kampanyası, kadın ünlülere kırmızı halıda sorulan anlamsız sorulara dikkat çekmek için Twitter'ı kullandı ve 'kimi giyiyorsun?' sorusu yerine seyircinin asıl duymak istedikleri konulara dair düşüncelerin gün ışığına çıkmasını sağladı. 

  


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin