TRT, TARAFSIZLIK İLKESİNİ ALİ TEZEL'LE HATIRLADI!

Hemen her gün referandum konusunda kişisel yorumları ekrana getiren ve taraflı yayın yapmakla eleştirilen TRT, sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel'le röportajdan "tarafsızlık ilkesi" nedeniyle vazgeçmiş. TRT'nin konuya ilişkin açıklaması şöyle...

Google Haberlere Abone ol
TRT, TARAFSIZLIK İLKESİNİ ALİ TEZEL'LE HATIRLADI!

TRT Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:


 


ALİ TEZEL RÖPORTAJI, TARAFSIZLIK İLKESİ NEDENİYLE YAPILMAMIŞTIR


 


Bazı basın yayın organlarında sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel’le yapılacak röportajdan bilinçli olarak vazgeçildiği yönünde haberler çıkmıştır. Sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel’e röportaj teklifi yapılmış ancak kendisi telefonlara çıkmayıp asistanı aracılığıyla randevu vermiştir.


TRT program yapımcıları ısrarla kendilerinin haber değil program yaptıklarını ve bu programında bir formatı olduğunu söyleseler de, Ali Tezel’le ancak çekim anında görüşebilmişlerdir. Kendisine programın formatı anlatılmış ve bu programın kamu yayın ilkelerine göre yapıldığını ve yoruma yer verilmediği belirtilmiştir. Ali Tezel ise bu formatın kendisi için uygun olmadığını ve istediği gibi yorum yapmak, konuşmak istemiştir. Program yapımcıları ise kendisine teşekkür ederek; yayın formatında bu tür kişisel yorumların uygun olmayacağını belirterek çekimden vazgeçmişlerdir.


 


Tarafsız yayın ilkesiyle hareket eden ve halkın güvenini her daim kazanmış TRT, yayına çıkardığı hiçbir yorumcuya, ilkeleri dışında yayın yaptıramaz.


 


TRT, bazı basın yayın organlarının iddia ettiği gibi yanlı program için değil; tarafsız yayın için çekimden vazgeçmiştir. TRT ekranları, hiç kimsenin şahsi duygularına alet olamayacak kadar korunaklı yapılardır.


 


ALİ TEZEL'İN AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYIN

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin