TRT söylentilere son noktayı koydu! Yayınları başka kanalla paylaşacaklar mı?

TRT Dünya Kupası maçlarını tv 8 dönüşümlü yayınlayacakları konusunda bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
TRT söylentilere son noktayı koydu! Yayınları başka kanalla paylaşacaklar mı?

12 Haziran- 13 Temmuz tarihleri arasında Brezilya'da düzenlenecek olan Dünya Kupası maçlarının yayın haklarını TRT satın almıştı. 



tv 8'i satın alan Acun Ilıcalı da, maç saatlerinin Ramazan ayında iftar saatine denk gelmesi nedeniyle TRT ile maçları ortak dönüşümlü yayınlamak için hakarete geçmişti.



Bir süredir anlaşmanın sağlandığı ve maçların TRT ile tv 8 arasında dönüşümlü yayınlanacağı söyleniyordu. Ancak, TRT bir açıklama yaparak bu iddiaları yalanladı ve maçları sadece TRT'nin yayınlacağını duyurdu.



TRT'den yapılan açıklama şu şekilde:





BAZI BASIN YAYIN KURULUŞLARINDA 2014 DÜNYA KUPASI FUTBOL ŞAMPİYONASI MAÇLARININ DEĞİŞİK TV KANALLARINDA YAYINLANACAĞINA DAİR HABERLER ÇIKMIŞTIR. 



2014 DÜNYA KUPASI FUTBOL MAÇLARI’NIN TÜRKİYE YAYIN HAKLARI SADECE TRT KURUMUNA AİTTİR.



TRT KANALLARI DIŞINDA DÜNYA FUTBOL ŞAMPİYONASI MAÇLARINI HİÇBİR KANAL YAYINLAMAYACAKTIR. 



FIFA 2014 DÜNYA KUPASI 12 HAZİRAN - 13 TEMMUZ TARİHLERİ ARASINDA BREZİLYA’NIN 12 AYRI ŞEHRİNDE (RIO DE JANERIO, CUIABA, SAO PAULO, PORTOALEGRE, CURITIBA, NATAL, RECIFE, BELOORIZONTE, BRASILIA, FORTALEZA, MANAUS VE SALVADOR) DÜZENLENECEKTİR.



SÖZ KONUSU KUPA KAPSAMINDA OYNANACAK TOPLAM 64 KARŞILAŞMANIN 49 ADEDİ TRT 1 KANALINDAN KALAN 15 KARŞILAŞMA İSE TRT SPOR VE TRT HD KANALLARINDAN (ORTAK) CANLI YAYINLANACAKTIR. 



AYRICA CANLI YAYINLANAN KARŞILAŞMALAR DAHA SONRA BU KANALLARDA TEKRAR YAYINI İLE DE EKRANA TAŞINACAKTIR. 



TRT 45 KİŞİLİK BİR EKİP İLE BÜTÜN MAÇLARI YERİNDEN ANLATACAK, YERİNDEN HABER VE PROGRAMLARLA BİR AY BOYUNCA DÜNYA KUPASI HEYECANINI  İZLEYİCİLERİMİZE YAŞATACAKTIR. 


Etiketler tv 8 trt dünya kupası
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin