TGC eski başkanını unutmadı, anma mesajı yayınladı

TGC eski başkanlarından Cevat Fehmi Başkut için bir mesaj yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
TGC eski başkanını unutmadı, anma mesajı yayınladı

TGC (Türkiye Gazeteciler Cemiyeti önceki) başkanlarından Cevat Fehmi Başkut’un 44. ölüm yıldönümü nedeniyle bir anma mesajı yayınladı.



Başkut'un gazetecilik başarılarının da anlatıldığı anma mesajında şu görüşler yer aldı:



"Türkiye Gazeteciler Cemiyeti önceki  başkanlarından Cevat Fehmi Başkut’u 15 Mart 1971 yılında kaybetmiştik. Cevat Fehmi Başkut’u 44. ölüm yıl dönümünde saygı ve sevgiyle anıyoruz.

Gazetecilik mesleğinin hemen her dalında emek veren Cumhuriyet Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmenliğini yürüten Cevat Fehmi Başkut aynı zamanda edebiyatımızın önde gelen tiyatro yazarlarından biriydi.



Paydos, Buzlar Çözülmeden, Harput’ta Bir Amerikalı gibi toplumun severek izlediği, okuduğu pek çok esere imza atmıştı. Cevat Fehmi Başkut, 1952 yılında o zamanki adıyla İstanbul Gazeteciler Cemiyeti’nin başkanlığına seçildi. 7 yıl boyunca başkanlık görevini yürüten Cevat Fehmi özgürlükçü duruşu ve ödünsüz tavırlarıyla tanındı.



Başkanlığı döneminde basın özgürlüğü’nün Türkiye’de eksiksiz bir biçimde yerleşmesi için çaba gösteren Cevat Fehmi Başkut, gazetecilik meslek ilkelerinin yerleşmesinde, gazetecilerin hak ve sorumluluklarının belirlenmesi yolunda önemli çalışmalar yaptı.



Türkiye’de basının ve kültür yaşamının gelişmesine büyük katkı ve hizmet sunan değerli başkanımız Cevat Fehmi Başkut’u Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak özlemle ve şükranla anıyoruz"

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin