Teknosa'nın Kızlar Takımı büyüyor!

Teknosa, kadın istihdamının artırılmasına yönelik sosyal sorumluluk projelerine devam ediyor. “Kızlar Takımı” projesini baştan Teknosa kadınların teknolojiye ilgisini arttırmayı hedefliyor.

Google Haberlere Abone ol
Teknosa'nın Kızlar Takımı büyüyor!

Kadın İçin Teknoloji’ projesi başta olmak üzere kadınların teknolojiye olan ilgisini artırmaya yönelik projelere imza atan Teknosa, sadece kadınların çalıştığı üç mağaza oluşturdu. Pilot çalışmasını İzmir Alsancak mağazasında gerçekleştiren Teknosa, ‘Kızlar Takımı’ adını verdiği projeyi genişleterek Adana Gazipaşa ve Ankara Mithatpaşa mağazalarında da sadece kadın elemanlar çalıştırmaya başladı.



Bu projeyle, teknoloji erkek işidir algısını kırmayı hedeflediklerini vurgulayan "Teknosa İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı" Asena Yalınız kadın tüketicilerin alışveriş sırasında hemcinslerinden hizmet almak konusunda daha istekli ve rahat olduklarına dikkat çekti.



Yalınız, “Bu projenin pilot çalışmasını 2013 yılının başında İzmir Alsancak mağazasında yaptık.Gördük ki, kadınlar teknoloji konusunda hemcinslerine danışırken daha rahatlar. Ayrıca erkek işi olarak görülen teknolojinin kadınlar tarafından da çok iyi bir şekilde yapıldığını görmek onlara cesaret veriyor. Önemli bir nokta da şu; özellikle beyaz eşya ve küçük ev aletleri kategorilerinde, bu ürünleri evlerinde de kullanan kadın satış danışmanlarından hizmet almak onlara daha çok güven veriyor. Çünkü aynı ürünü deneyimlemiş veya kendisinin dilinden anlayan biriyle konuşmak çok önemli. Şu ana kadar açtığımız “kızlar takımı” mağazalarımızın satış performansları projeyi büyütmemiz için bizi cesaretlendirdi” dedi.



İzmir Alsancak mağazasında 7, Adana Gazipaşa ve Ankara Mithatpaşa mağazalarında ise 6 kadın çalışanın bulunduğunu belirten Yalınız, toplam çalışan sayısı içinde de kadın istihdamını artırmaya her zaman büyük önem verdiklerine dikkat çekti.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin