Sosyal medyada bir şok da ona! Hürriyet yazarı 'sansür hikayesi'ni anlattı

Sosyal medya hesabında paylaştığı fotoğraflar yayından kaldırılan Melis Alphan, '4 gün süren sansür hikayesi'ni okurla paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
Sosyal medyada bir şok da ona! Hürriyet yazarı 'sansür hikayesi'ni anlattı

Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarından kareleri Facebook ve Instagram hesabında paylaşan Hürriyet yazarı Melis Alphan, kullanıcılardan gelen şikayetler nedeniyle fotoğrafların sosyal paylaşım sitelerinden kaldırıldığını duyurdu.



Daha sonra Facebook'un PR ajansı devreye girdi ve fotoğraflar Alphan'ın iki hesabına da yeniden yüklendi.



Ancak kullanıcıların yeniden şikayet edip fotoğrafları yeniden sildirdiğini, Facebook ve Instagram'ın yeniden fotoğrafları hesaba yüklediğini kaydeden Alphan, '4 gün süren sansür hikayesi'ni bugünkü köşesinde okurla paylaştı.



Cumhuriyet muhabiri Ahmet Şık'ın da Instagram hesabı dün, Nevruz fotoğrafları nedeniyle 2 saatliğine kapatılmıştı.



Alphan'ın fotoğraflarının sosyal medya sitelerinden kaldırılmasıyla ilgili yazısı şöyle:



4 gün süren sansür hikayem



Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarından fotoğraflar Twitter'da paylaşılmaya başlandığında, rastgele birini seçip Facebook ve Instagram hesabımda yayımladım. Kıyamet ondan sonra koptu.



Fotoğrafların çoğunu Abdullah Öcalan'ın resminin olduğu bayraklar, posterler süslediğinden koyduğum fotoğrafta kadınların giydiği Öcalan baskılı tişörtler özellikle dikkatimi çekmedi.

Ki çekseydi de benim için bir şey değişmeyecekti. Yine koyardım o fotoğrafı. Zira gün aşırı Öcalan'ın fotoğrafı, mesajları, çözüm süreci gazetelerin birinci sayfalarında her kesimden okurla buluşuyordu. 



Yazının tamamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin