SOHBET ETMEYİ ÖZLEYENLER İÇİN TRT'DEN KENT RADYOSU

TRT, büyük kentlerin koşuşturmacasında sohbete zaman yaratamayan ama anlatacakları olanlara yönelik "kent radyosu" kuruyor. İlki Ankara'da faaliyete geçen ve başkentlilerden yoğun ilgi gören radyonun ikincisi İstanbul'da yayına başlayacak. TRT'nin radyo alanında başka planları da var...

Google Haberlere Abone ol
SOHBET ETMEYİ ÖZLEYENLER İÇİN TRT'DEN KENT RADYOSU

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan TRT Radyo Dairesi Başkanı Şenol Göka, metropollerde kurulacak kent radyolarının ilkinin Ankara'da 105.6 frekansında ''Ankara Radyosu'' adıyla hizmete başladığını söyledi.

Kanalın tamamen sohbet etme amacıyla kurulduğunu, müziğe çok az yer verildiğini belirten Göka, amaçlarını şöyle dile getirdi:

''Biz günlük hayatı genellikle hep gündemin dışında tuttuk ve gündemi oluştururken günlük hayatın sohbet ihtiyacını hiç aklımıza getirmedik. Yani bütün medya mensupları olarak gündem bizim için önemli olaylardan oluştu. Oysa, bir de insanların sıradan, günlük hayatta yerine getirdikleri eylemler, sohbet ihtiyacı var.

Özellikle Ankara, İstanbul, İzmir başta olmak üzere metropollerde, insanlar artık yalnızca kendi yaptıkları işlerle meşgul olmaya başladılar. Dolayısıyla da günlük hayatı bile çoğu zaman ihmal etmeye başladılar. Hatta, komşumuzdan haberdar değilken dünyanın öbür ucundan haberdar hale geldik. İşte bu açığı sohbet radyoları dediğimiz radyolarla giderebiliriz diye düşündük.''

Bu yayınlarla TRT'nin kamusal alanlarda kanaat önderi boşluğunu doldurabileceğini ifade eden Göka, ''TRT kendisi akıl öğretmeyecek, 'şöyle yapın, böyle yapın' demeyecek. Ama sohbet ihtiyacını gidererek, insanları belki de sohbet edecekleri bir merkeze davet edecek. Bu da önemli bir ihtiyacı karşılayacak'' diye konuştu.

Kent radyolarında tamamen o kente ve vatandaşlara yönelik konuların ele alınacağını anlatan Göka, ''kanalda bilgi alıp vermeye yönelik değil, ucu açık sohbetlere göre programlar düzenlendiğini'' ifade etti. Göka, ''Nasıl bir eve gittiğinizde sohbet çeşitlenirse ucu açılır ve uzarsa aynen çalışma planını da böyle düşünüyoruz. Ama 10.00-14.00 saatleri arasında daha çok kadınlara, 07.00-10.00 işe gidenlere, 18.00-20.00'de işten dönenlere yönelik planlama yapıldı. Belli konu ve konuklardan ziyade, dinleyici gruplarına göre konular seçilecek'' dedi.

İSTANBUL'A DA KENT RADYOSU

Verici ihtiyaçları ve teknik imkanların elverdiği ölçüde bu radyo kanallarını önümüzdeki dönemde büyük şehirlere de kuracaklarını belirten Göka, bir kaç ay içinde İstanbul'da yeni bir kent radyosunun açılacağını duyurdu.

Göka, ''Önce Ankara'daki tepkiyi, gidişatı görmek istedik. Ankara'da açılmasının üzerinden bir hafta geçmesine ve henüz tam duyulmamasına rağmen, dinleyicilerden önemli ölçüde katılımlar oluyor. Bunu İstanbul'a daha sonra da İzmir ve Antalya'ya açacağız'' diye konuştu.

HALK VE SANAT MÜZİĞİ TUTKUNLARINA ÖZEL KANALLAR...

TRT Radyo Dairesi Başkanı Göka, Türk halk ve sanat müziği alanında da yeni açılımlar yaptıklarını ifade etti.

Radyolarda Türk sanat müziği boşluğu olduğunu dile getiren Göka, yeni açılan ''TRT Nağme'' ile sanat müziği dinleme ihtiyacını gidermeye başladıklarını bildirdi. Sanat müziğine daha çok büyük şehirlerdeki vatandaşların ilgi gösterdiğine dikkati çeken Göka, bu radyo kanalının Ankara ve İstanbul ile internet ve uyduda yayımlandığını bildirdi. Göka, verici imkanları geliştikçe Türkiye'nin diğer illerinde de yayına başlayacaklarını kaydetti.

Göka, Türk halk müziğine yönelik radyo kanalı da açılacağını belirterek, radyonun adını belirlemeyi dinleyicilerini bıraktıklarını, isteyen dinleyicilerin mail ve faksla isim önerebileceğini dile getirdi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin