ŞAKİR SÜTER'DEN 'GENÇ GAZETECİNİN KİTABINI OKUYUN' ÖNERİSİ

Akşam Gazetesi Yazarı Şakir Süter, bugünkü köşesinde okurlarına bir kitap önerdi ve "Çok ili çekici anektodlar var" dedi. Süter'in önerdiği kitap Barış Yarkadaş'ın "Hepsi Yaralar Sonuncusu Öldürür"üydü...

Google Haberlere Abone ol
ŞAKİR SÜTER'DEN 'GENÇ GAZETECİNİN KİTABINI OKUYUN' ÖNERİSİ

Hepsi Yaralar Sonuncusu Öldürür
ŞAKİR SÜTER- AKŞAM


Genç gazetecilerden Barış Yarkadaş'ın 'Hepsi Yaralar Sonuncusu Öldürür' isimli kitabı çıktı.


Yarkadaş'ın Tayyip Erdoğan, Ecevit, Kemal Derviş ve M.Ali Bayar'la ilgili son derece çarpıcı bilgilerle süslediği kitabında, bugünün bir başka güncel ismi Mustafa Sarıgül'e de pencere açılmış. (Syf. 59)


'..Mustafa Sarıgül'ün CHP'ye dönüşüne soğuk bakan Baykal'ı ikna etmek için Sarıgül bu kez de Baykal'ın eski bir dostunu devreye soktu.


Son Havadis Gazetesi'nin eski sahibi Mustafa Özkan, Baykal'ı Ankara'daki makamında ziyaret etti:


- Deniz Bey, malumunuz Mustafa partiye dönmek ve yeniden CHP'li olmak istiyor.


- Biliyorum, çeşitli kanalardan bu düşüncesini iletti. Arkadaşların düşüncesi çok olumlu değil. Ayrıca ben de yakından tanıyorum Mustafa'yı; ileride sorun yaşamak istemiyorum. Biliyorsun, Mustafa bugün partili bir belediye başkanı olur, yarın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmak ister, ardından da genel başkanlığı ister. Partide huzursuzluk yaratır.


CHP Lideri Baykal, dostu Mustafa Özkan'ı kırmayıp, Sarıgül'ün CHP'ye girmesini kabul etti ve rozetini bizzat kendisi taktı.'


Bu bilgi, sadece Barış Yarkadaş'ın kitabında kalmasın diye buraya aldık ama bu kitapta çok daha ilgi çekici anekdotlar var; öneririz. (Babil Yay.)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin