ŞAİR AHMET ARİF'E SAYGI TOPLANTISI

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantılarının 80. ustası, halk şiiri geleneğinin süzülmüşlüğünden özgün bir imge dünyası yaratarak çarpıcı şiirlere imza atan Ahmet Arif.

Google Haberlere Abone ol
ŞAİR AHMET ARİF'E SAYGI TOPLANTISI

Faruk Şüyün’ün hazırladığı ve yöneteceği gece, Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde 4 Ocak Pazartesi akşamı saat 20.00’den itibaren takip edilebilecek.


 


Anadolu insanını, oradan buraya gelen çaresiz insanımızı her hal ve şartta şiirleştiren; acının, çilenin geleneğini, arı duru söylemenin eşsiz geleneğiyle birleştiren Ahmet Arif’in bir kitabı vardı, ama ömrünün elli yılını adamıştı şiire. Hem şiire adamıştı, hem de halkına. “Ben halkımın mazlum ve gariban bir ozanıyım. Böyle olmak da yüce bir onurdur” diyordu “Hasretinden Prangalar Eskittim”in yazarı.


 


Her yaştan, her kuşaktan okurun şairi Ahmet Arif’in “can garip”, “can suskun”, “can paramparça” şiirlerinden örneklerin okunacağı Ustalara Saygı gecesinde, bestelenen şiirlerinden örnekleri dinlemek de mümkün olacak…


 


Şairin albümünden fotoğrafların da gösterileceği Ahmet Arif’e saygı gecesinde Adnan Binyazar, Aydın Ilgaz, Hikmet Altınkaynak, İsa Çelik, Osman Şahin, Refik Durbaş anıları ve yorumlarıyla konuşmacı olarak yer alacaklar… Levent Tülek ve Tuna Egemen’in Ahmet Arif’in şiirlerini yorumlayacağı toplantıya, şairin oğlu Filinta Önal da katılacak…


 


 


 


Bilgi için:


Melih Cevdet Anday Sahnesi / (Akatlar Kültür Merkezi): 0 212 351 93 84


Adres: Akmerkez’in Etiler’e giden kapısının karşısındaki


Zeytinoğlu Caddesi üzerinde...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin