RTÜK: ATV ERBİL'İN PROGRAMINI YAYINDAN KALDIRMALI

RTÜK Başkan Vekili Dr. Vahap Darendeli, Ya Şundadır Ya Bunda programında yapılan şaka nedeniyle, atv'nin, sorumlu yayıncılık anlayışı içinde RTÜK'ün kararını beklemeden programı yayından kaldırması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
RTÜK: ATV ERBİL'İN PROGRAMINI YAYINDAN KALDIRMALI

Vahap Darendeli, yaptığı açıklamada, RTÜK'ü, 12
Haziran Pazartesi günü olağanüstü toplantıya çağırdığını bildirdi.
    RTÜK'ün, sansür ve yayın durdurma yetkisinin bulunmadığını ifade eden Darendeli, 3984 sayılı Kanunun 33. maddesi gereğince daha önce bu televizyona uyarı, program durdurma veya ağır para cezası verilmiş
olması halinde 3 ay yayın durdurma cezası verilebileceğini, programın yayından kaldırılabileceğini, hatta televizyonun kapatılma ihtimalinin
olduğunu söyledi.
    Darendeli, RTÜK'ün denetim organı olarak yetkileri bulunduğunu, ancak yayında birinci sorumluluğun ATV'ye ait olduğunu kaydetti.
    Vahap Darendeli, kamu hizmeti yapanların canlı yayında sorumluluğun kendilerine ait olduğunu, aksi takdirde hukuki ve maddi cezalarına katlanmak zorunda olduklarını belirtti.
    Öz denetimi televizyonların yapması gerektiğine dikkati çeken Darendeli, şöyle konuştu:
     ''Toplumsal bir tepki meydana geldi. İhlalin sonucunda bir zarar oluştu. Bu zararın giderilmesi için ödün veremeyiz, ama sorumlu yayıncılık yapan ATV, özel bir televizyon olsa da kamu hizmeti yapan
bir kuruluştur. Bu nedenle, kamu hizmetlerinin gereklerini ve sorumluluğunu yerine getirmek durumundadır. ATV'nin, toplumsal tepki çeken bu programı, sorumlu yayıncılık anlayışı içinde RTÜK'ün kararını beklemeden yayından kaldırması gerekir. Çağdaş dünyadaki yöntem bu.
Hukuk sonradan devreye girecektir.''
    Vahap Darendeli, normalde 14 Haziran Çarşamba günü toplanacaklarını, ancak konunun önemli olması nedeniyle 12 Haziran Pazartesi günü RTÜK üyelerini olağanüstü toplantıya çağırdığını bildirdi. 

   

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin