RİZEDE HEYELAN FELAKETİ: 7 ÖLÜ

Rize'nin Gündoğdu Beldesi'nde dün gece etkili olan yağış sonrasında sulara kapılan ve toprak kaymalarında yıkılan evlerin enkazı altında kalarak hayatını kaybeden 7 kişinin cesedine ulaşıldı.

Google Haberlere Abone ol
RİZEDE HEYELAN FELAKETİ: 7 ÖLÜ

Rize'nin Gündoğdu Beldesi'nde yağışın kesilmesinin ardından evlerin yıkıldığı, insanların mahsur kaldığı yolunda ihbar alınan bölgelere ulaşmak için çalışma başlatıldı. Çevre il ve ilçelerden kurtarma ekipleri ve iş makineleri bölgeye gönderildi.


Sel felaketinde hayatını kaybeden ve şu ana kadar cesetlerine ulaşılan 7 kişinin isimleri şöyle: Akif Kopuz (53), eşi Meliha Kopuz (47), oğlu Muhammet Kopuz (20), kızı Vildan Kopuz (18) ile Fazile Efil, Servan Taşkıran (7) ve Osman Kutay..


Gündoğdu Beldesi'nde kayıp sayısının ise 6 olduğu belirlendi. Münevver Kopuz ve eşi Ahmet Kopuz ile Salim Bilgin'in yanısıra Hamidiye Mahallesi'nde Serdar ve Sonay Pehlivan ile Talat Akat'ın da kayıp olduğu ortaya çıktı. Bölgede arama çalışmaları sürüyor.


3'Ü AĞIR 7 YARALI


Sel ve heyelanda, aralarında Ali Efil'in oğlunun da bulunduğu 7 kişi yaralandı. Yaralılar Rize Üniversitesi (RÜ) Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile 82'İnci Yıl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 3 yaralının durumunun ağır olduğu öğrenildi. Yağışın kesildiği bölgede ulaşılabilen alanlarda arama çalışmaları aralıksız sürüyor.



'EN BÜYÜK FELAKETLERDEN BİRİ'



Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Gündoğdu beldesinde yaşanan sel ve heyelanın da Rize'de Cumhuriyet tarihinde yaşanan en büyük felaketlerden biri olduğunu söyledi. Bakırcı, “Yolda yürümek bile mümkün olmadı. Karayolunda 70-80 santimetre yüksekliğinde su vardı. Bu su gücüne bir şey dayanmaz. Denize sıfır noktada bir metreye yakın su oluyorsa arka tarafları düşünmek bile istemiyorum” dedi.


RİZE'DE BUGÜN DE YAĞIŞ BEKLENİYOR


Meteoroloji, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış görüleceğini bildirdi.


Muhammed Kaçar/DHA

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin