PINAR ALTUĞ´UN ALDATMASI AB UYUM PAKETİNE UYGUN

Hürriyet´in Dış Haberler Müdürü Ayşe Özek Karasu, bugünkü yazısında Pınar Altuğ´un eşini aldatma ididalarını, AB uyum paketi içinde değerlendiriyor. Karasu, "Bakın Amerikalılara, filmlerin en uslu kadını Meg Ryan da kocasını aldattı diye herkes çok şaşırdı ama kimse onu rolden kesmeye kalkmadı" diye de ekliyor. Karasu´nun Avrupa ülkelerinde kadınların da aldatma konusunda erkekleri yakaladığını istatistiki bilgiler eşliğinde sunduğu yazısı için tıklayın...

Google Haberlere Abone ol
PINAR ALTUĞ´UN ALDATMASI AB UYUM PAKETİNE UYGUN

Bu Pınar’ın AB’ye uyum paketidir!


Bir kadın kocasını aldattı, Türkiye'nin gündemi değişti. Dizilerin kendi realitesini gerçek hayatla karıştırıp arapsaçına çevirdiğimiz için çok sarsıldık. Pınar Altuğ, dizide hanım kadını oynamasa, vukuat sırasında koca askerde değil de eğlencede olsa, galiba bu kadar alınmayacaktık.

Bakın Amerikalılara, filmlerin en uslu kadını Meg Ryan da kocasını aldattı diye herkes çok şaşırdı ama kimse onu rolden kesmeye kalkmadı.

Dizi ve filmlerdeki karakterler nasıl olursa olsun, kadın aldatması artık hayatın realitesi. Avrupa Birliği ve ABD'deki araştırmalarına göre kaçamak yapan kadınların sayısı erkekleri yakalamak üzere. Dikkatinizi çekerim, yakalamak üzere! Yani erkekler son sürat devam ediyor. Kadınlar da yetişmeye çalışıyor. Pınar Altuğ iddiaları yalanladı. Ama eğer aldattığı doğruysa, bu da onun uyum paketidir. AB'ye uyum yasaları birer ikişer Meclis'ten geçiyor ya, işte onun gibi.

Kadın kesinlikle ünlü değil, dizide filan da oynamıyor. Sıradan bir ev kadını ve kocasını aldatıyor. Adı Julie, 38 yaşında, 25 vukuatı olmuş. Kocası Jed, ‘‘Ölürüm de Julie'yi terk etmem’’ diyor. Uyguladığı bütün yaptırım, Julie'yi kendi arkadaşı olan erkeklerle birlikte yakaladığı takdirde, o adamlarla bir daha görüşmemek. ‘‘Onlar artık arkadaşım değil, bundan emin olabilirsiniz’’ diyor.

İlişkisini kestiği arkadaşların sayısı da 11. Ayrıca Julie'nin çapkınlığı yüzünden 11 kez semt değiştirmişler.

Bu olay İngiltere'de cereyan ediyor ve People dergisi Julie Davison adlı tanınmamış kadını ‘‘Ülkenin en kötü eşi’’ ilan ediyor. Kadın, anti-depresan etkisi yaptığı için başka erkeklerle yattığını iddia ediyor. Güya yıllar önce baltalı bir sapığın saldırısına uğrayıp, son anda ölümden dönmüş. Bu yüzden gördüğü her erkekten korkmaya başlamış, sonunda korkuyu ve erkekleri kontrol altına almanın aracını bulmuş: Seks.

İnandırıcı olmasa da, senaryo çok parlak. Ayrıca koca da yutmuş görünüyor. Adam, karısını başka erkeklerle görünce içinin cız ettiğini söylüyor, ‘‘Ben Julie'siz bir hiçim. O böyle mutlu oluyorsa, göz yummaktan başka çarem yok. Biliyorum insanlar bana avanak diyor. Ancak onlar Julie ile aramızda ne kadar özel bir bağ olduğunu bilmiyor’’ diyor.

Julie ve Jed çiftinin olağan dışı olduğu kesin. Biz şimdi normal çiftlerin daha makul aldatmalarıyla ilgili verilere bakalım.



KADINLAR YÜZDE 53 ERKEKLER YÜZDE 59


Almanya kaynaklı bir araştırmaya göre modern Batılı kadın, en az erkekler kadar aldatma eğiliminde. Hamburg merkezli GEWIS adlı sosyal araştırmalar enstitüsünün, 25-35 yaş arası 1427 kadın ve erkek arasında yaptığı araştırma, aldatan kadın sayısının çoğaldığını gösteriyor. Kadınların yüzde 53'ü, erkeklerin ise yüzde 59'u eşini aldattığını itiraf ediyor. Enstitü başkanı Werner Habermehl, son yıllarda kadınların müthiş bir atılım içinde olduğunu söylüyor.

Peki kadınlar neden aldatıyor? GEWIS'in tespitlerine göre, cinsel isteğin ötesinde, güven ve anlayış arayışı gibi faktörler, kadının niyetini bozmasına yol açıyor. Tabii ki kadınların cinselliğe karşı daha liberal bir yaklaşım içinde olması ve sosyal yaşamda kazandığı özgürlük de, gizli aşk serüvenlerini tabu olmaktan çıkarıyor.

Bu arada aldatma sıklığında da iki cins arasındaki uçurumun giderek kapandığı, hatta aldatma sayısında kadınların erkekleri geçtiği gözleniyor. Kadınların yüzde 17'si, erkeklerin ise yüzde 22'si, eşini iki ya da üç kez aldattığını söylüyor. Şimdi sıkı durun! Kocasını dört-beş kez aldatan kadınların oranı yüzde sekiz. Karısını dört-beş kez aldatan erkeklerin oranı ise bunun yarısı kadar; yüzde dört.


KADINLAR SEKS İÇİN ERKEKLER ŞEFKAT İÇİN


Kadın neden aldatıyor sorusuna farklı kaynaklarda farklı yanıtlar buluyoruz. Almanya'daki anket ‘‘güven ve anlayış arayışı’’ gibi son derece masum bahaneler bulup çıkarırken, bir başka kaynak daha azılı gerekçeler sunuyor. Amerikalı yazar Shirley Glass ‘‘Not Just Friends’’ adlı kitabında, kadınların daha çok cinsel tatmin uğruna aldatmaya başladığını, erkeklerin ise şefkat arayışı içinde gizli ilişkilere sürüklendiğini anlatıyor. Yani geleneksel roller tersine dönmüş görünüyor. Kadınlar, iş hayatında kazandığı eşitlik ve artan güven duygusuyla, erkeklerde alışık olduğumuz bir dürtüyle aldatırken, erkekler daha çok duygusal doyum aramaya başlıyor. Köle ruhlu kadınlar bulmakta güçlük çektiklerinden olsa gerek.

Kitaptaki verilere göre ABD'de aldatan kadınların oranı yüzde 25; erkeklerin oranı ise yüzde 44.

Glass, bu tespitleri evlilik danışmanlarından aldığı bilgilere dayanarak veriyor. Bir danışman anlatıyor: ‘‘Bana gelen hangi kadına sorsam, seksin verdiği zevk yüzünden aldattığını söylüyor. Oysa eskiden desteğe ihtiyacım var türünden mazeretler ileri sürerlerdi.’’

ABD'de kamuoyu araştırmaları yapan E-Poll adlı şirketin elde ettiği sonuçlarda kadınlar için başka bir aldatma nedeni daha var. Yalnızlık. Neden aldattığı sorulanların yüzde 22'si ‘‘Çok yalnızdım’’ diyor.


KADIN ALDATINCA KOCAYI BIRAKIYOR


Uzmanların görüşüne göre ABD'de boşanma oranının yüzde 50'yi bulması, büyük ölçüde kadınların yaşadığı serüvenlerden kaynaklanıyor. Çünkü kadın, bir sevgili bulduğu zaman, zaten kocasından kopmuş oluyor. Erkek gibi ikili hayat yaşamak istemiyor.

Örneğin Hollywood filmlerinin en uslu kadını Meg Ryan, Russel Crowe ile ilişkisi üzerine kocası Dennis Quaid'i derhal terk etti. Kocasının alkol ve uyuşturucuya karşı verdiği mücadeleyi yıllarca destekledikten sonra artık bezmişti. ‘‘Evliliğim zaten bitmişti. Başka erkek yüzünden bitmedi’’ diye ısrar etse de, bütün Amerika Meg'in kocasını, Gladyatör'e olan aşkı yüzünden terk ettiğine kanaat getirmişti.

Şimdi Pınar Altuğ da boşanma açıklamasında ‘‘Dokuz yılın bıkkınlığı var’’ diyor. Galiba dizideki işlevini unutup, bu sözlere kulak vermek gerekiyor.


Aldatma nerede başlar


AMERİKAN şirketi E-Poll'un bir TV programı için yaptığı araştırma, evli ya da partneri olan kadın ve erkek arasındaki yakınlaşmada hangi eylemlerin ‘‘aldatma’’ sayılacağı konusunda, erkek ve kadınların farklı yaklaşımlar içinde olduğunu gösteriyor. Örneğin kadınların yarısı, başka biriyle el ele tutuşmayı aldatma olarak değerlendiriyor.


KADIN ERKEK

Başka biriyle cinsel ilişki % 88 % 94

Başka biriyle oral seks % 85 % 93

Başka birini okşamak % 78 % 88

Başka biriyle öpüşmek % 51 % 69

Telefon seksi % 48 % 69

Siberseks % 42 % 64

Başkasıyla el ele tutuşmak % 35 % 48

Başka birini düşlemek % 17 % 23

Başkasıyla flört etmek % 16 % 21

Başkasına bakmak % 6 % 6

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin