Yılın basın fotoğrafları seçildi! Ödüllü fotoğraflar sergide!

Geçen seneye damgasını vuran fotoğraflar TMFD'nin etkinliğinde sergiye çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Yılın basın fotoğrafları seçildi! Ödüllü fotoğraflar sergide!

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) tarafından düzenlenen 'TFMD Yılın Basın Fotoğrafları 2014'te ödül alan fotoğrafların sergisi  Muratpaşa Belediyesi Basın Halkla İlişkiler ve Kültür Müdürlüğü’nün organizasyonu ile Değirmenönü Kültür Merkezi’nde açıldı. Açılışta konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, fotoğrafın insan hayatındaki önemine dikkat çekerek, bazen bir kare fotoğrafın binlerce kelimenin anlatamadığını anlattığını ifade etti.



Sergide 22 fotoğraf ve 4 seri olmak üzere 70 fotoğraf yer aldı.



Muratpaşa Belediyesi’nin ev sahipliğinde açılan serginin açılışını Başkan Ümit Uysal, TFMD kurucu başkanlarından Dursun Gündoğdu, Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mevlüt Yeni ve TFMD Genel Sekreter Yardımcısı ve Akdeniz Bölge Temsilcisi Öner Şan ile birlikte yaptı.



Sergide yer alan fotoğrafları tek tek inceleyen Başkan Uysal, bu karelerle ölümsüzleşen foto muhabirlerine teşekkür etti.



Haber fotoğrafçılarının toplumsal olayların canlı şahidi olduğunu belirten Başkan Uysal, “Haber fotoğrafçılığı çok özveri gerektiren bir iş. Bu fotoğrafların binbir zorluklarla çekildiğini biliyorum. Fotoğrafların hepsi toplumsal belleğimizde iz bırakan kareler” dedi. TFMD kurucularından Dursun Gündoğdu ise TFMD’nin bugün geldiği nokta ile gurur duyduğunu belirtti, AGC Başkanı Mevlüt Yeni ise tüm Antalyalıları bu kareleri göremeye davet etti. Sergi 30 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin