Milliyet yazarı, televizyon sektörünün yaşadığı 'derin' soruna 'temcit pilavı'yla dikkat çekti!

Ali Eyüboğlu, kanalların neden tekrara gittiğini bugünkü yazısında açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Milliyet yazarı, televizyon sektörünün yaşadığı 'derin' soruna 'temcit pilavı'yla dikkat çekti!

Milliyet Cadde yazarı Ali Eyüboğlu, bugünkü köşe yazısında televizyon kanallarının eski projeleri neden yeniden ekrana getirdiğini kaleme aldı ve sektörün yaşadığı sorunlara dikkat çekti. İşte Eyüboğlu'nun o yazısı:



"KANALLARIN TEMCİT PİLAVI



Nüfus, milli gelirden kişi başına düşen pay ve 2 milyar dolar civarında seyreden reklam pastasını dikkate aldığınızda Türkiye’ye bu kadar televizyon kanalı fazla



Kanal D, NTV, Flash TV gibi birkaç kanalın kârda, diğerlerinin zararda olması da kanal sayısının fazlalığının göstergesi...

Peki bunca

televizyonun yayınını besleyecek kadar çok ve kaliteli program var mı Türkiye’de? Yok... Olsa bu kadar çok “tekrar” olmazdı herhalde?

“Tekrar”dan kastım sadece dizilerin tekrar tekrar gösterilmesi değil, ekrana veda eden projelerin ha bire “yeniden” çekilmesi. “Çalıkuşu”ndan “Çocuklar Duymasın”a kadar birçok dizi gibi “Komedi Dükkanı” gibi pek çok yapımın yeniden ekranlara dönmesinin sebebi ne?



Televizyon sektörünün iyi reyting elde edebilecek yeni şeyler üretmede yaşadığı sorun... 



Yayınlandığı dönemde tutmuş ama sonra bir şekilde ekrana veda etmiş işlerin temcit pilavı gibi ısıtılıp ısıtılıp seyircinin karşısına getirilmesinin sebepleri malum. Reyting getirebilecek güçte projeler üretemeyenlerin başvuracağı yöntem nedir? 



Yayınlandığı dönemde tutmuş işleri, “Eskinin tadı başka” diye ekrana sürmek. 



Yüzlerce televizyon yıldızının olduğu Türkiye, yolları ayrıldıktan sonra kavgaya “Her Şey Dahil” dercesine birbirleri hakkında neler söyledikleri hâlâ hafızalarda olan Çağla Şıkel’le Alişan’dan başka gündüz kuşağına ikili bulamıyorsa, yapımcılar ve kanallar, ha bire eski programlara “silbaştan” yapıyorsa, televizyon sektörünün yaşadığı sorunun derinliği apaçık ortada... “Yeni yayın dönemi”ni açan tematik kanalların çoğunda bir tane “yeni” ve “parlak” proje olmamasının sebebidir bu!"



Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin