'MESUT YAR İLE UYAN TÜRKİYE' BUGÜN STAR TV'DE BAŞLIYOR

Kutu yarışmasıyla kimsenin vaktini almak istemediğini söyleyen Mesut Yar, programıyla ilgili soruları yanıtladı...

Google Haberlere Abone ol
'MESUT YAR İLE UYAN TÜRKİYE' BUGÜN STAR TV'DE BAŞLIYOR

Ekranların en uzun soluklu haber programı 'Mesut Yar'la Uyan Türkiye Hafta Sonu' bugün itibarıyla Star TV’de başlıyor. Sezona yeniliklerle giren programın,               ‘Anlat Mesut Abi'ne’, ‘Retorik Analizler’ ve ‘Fatmagül'ün Laneti’ bölümleri çok konuşulacağa benziyor.


‘Mesut Yar’la Uyan Türkiye Hafta Sonu’ yedinci sezonuyla ekrana gelecek. Programın bu kadar uzun soluklu olmasının sırrı nedir?
 Türk televizyonları için klasik tabii ki. Samimi olman yetiyor.  Bu sezon mizahın sınırlarını biraz daha zorlayacağız. Çok alıcı bölümlerimiz var. Mesela 'Fatmagül’ün Laneti' çok farklı bir bölüm olacak.


‘Fatmagül’ün Laneti’nin içeriğinden bahsedebilir misiniz?
Bihter’le geçen sene programda aşk yaşadık. Benim eski sevgilimdi ve beni aldatıyordu. Şimdi ‘Fatmagül’ çıktı. Biraz da onunla aşk yaşayalım istiyorum. Komik tarafı, izleyicinin gerçek sanması.


Habercilikte mizahın yeri nedir?
Çok önemli. Amerikan toplumunun yüzde 40’ı haberi Jon Stewart’tan alıyor. 23 dakikalık bir haber bülteni ve bir mizahçı tarafından hazırlanıyor. Gerçek konuları çakma konuklarla işliyor. Ama Amerikalıların yüzde 40’ı onu en güvenilir adam olarak seçiyor. Mizahı haberin içine katmak onu sulandırmaz. Hiciv de son derece ciddi bir iştir. Birikim gerektirir, politikadan anlamanız ve halkla aynı dili konuşmanız lazım.


"Format üreten isimler iki sene içinde parlayacak"
Peki, yeni sezon işlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?
‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ çok konuşulabilir ama ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ Kanal D’nin en iddialı yapımı. Behzat Ç.’de altına imzamı atacağım işlerden bir tanesi olacak.‘Deli Saraylı’ tutar ama bu senenin işi değil. Acun yine bir şeyler bulur. ATV’de Ezel iyi gider. Bir de Müge Anlı var, bütün dizilerden daha fazla reyting alıyor, anlamıyorum. Unut Beni ve Deniz Yıldızı ise diğer iddialı işler arasında. Bu sene yine Okan’ın rakibi yok. Beyaz yine evimizin çocuğu olacak. Ama her kanalda bu kadar çok dizi yayınlanırsa, kanalların batma tehlikesi olabilir. Bence bir kanalda en fazla üç dizi olmalı, diğer yayınlar format olmalı. Format üreten adamlarda iki sene içinde parlayacak diye düşünüyorum. 


Bu senenin televizyon yıldızları kim olacak?
Kıvanç Tatlıtuğ’un Behlül’ü üzerinden atması için muhteşem bir       fırsat oldu. Erdal Beşikçioğlu, Tayanç Ayaydın, Erdal Özyağcılar iyi iş portre çıkarır. ‘Kılıç Günü’ dizisinden yeni bir Kenan İmirzalıoğlu çıkabilir. Cansu Dere’nin oyunculuğu çok kötü. Bir de Şevket Altuğ’un ekranlara dönmesini çok istiyorum.


"Türkiye'nin ilk fantastik  belgeseli geliyor"


Başka projeleriniz var mı?
Belgesel çekiyorum. Antik kentlere bir gazeteci olarak gidiyorum ve geçmiş yılların gazetelerini çıkarıyorum. Türkiye’nin ilk fantastik belgeseli olacak. 32 sene okudum, bu ülkeye içi boş şeyler yapamam. Yarışma sunamam. Bilgi yarışması olabilir ama kutu yarışması sunamam. Çünkü insanların vaktini almak istemem. Bir şeyler üretmem, her sabah söyleyecek yeni bir sözümün olması gerekiyor. Günde beş saat uyuyorum, “Her gün yeni ne yapabilirim?” diye düşünüyorum. Bir de kitap projem var. Kuzey Ege’den başlayıp Güney Ege’ye kadar devam edecek. Yol üzerindeki mekanları yazıyorum. Güzel bir rehber olacak.  


Senem Aydın / www.milliyet.com.tr

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin