KEREM GÖRSEV: BİZLER İNANÇLI MÜZİSYENLERİZ

Sezin Sivri ve Neslihan Acu’nun hazırlayıp sunduğu “Laf Ofisi” programına katılan ünlü caz müzisyeni Kerem Görsev, kendisini “kapitalist yaşamayı seven inançlı bir sosyalist” olarak tanımladı.

Google Haberlere Abone ol
KEREM GÖRSEV: BİZLER İNANÇLI MÜZİSYENLERİZ

Alaçatı Caz Festivali nedeniyle Çeşme’ye gelen ünlü cazcı Kerem Görsev, programda özel hayatından müzik hayatına birbirinden ilginç açıklamalarda bulundu.


 


Programın tekrarı bu gece saat 22:10’da Yeni Asır TV’de. (İnternetten izlemek için www.yeniasirtv.com.tr)


 


İdolü Bill Evans için yaptığı besteleri “Tribute to Bill Evans” adlı albümde toplayacak olan Görsev, Mart ayında kayıtlar için Prag’a gidiyor.


 


Joy FM’de “Kerem Görsev’le Caz” programını yapan sanatçı, 1 Ocak’tan itibaren 24 saat kesintisiz caz yayını yapacak Joy Caz Radyo’nun müjdesini de verdi.


 


(Twitter’da her pazartesi #cazhareketi tag’ı ile enteresan bir caz hareketi başlatan ve sosyal medyayı aktif olarak kullanan Görsev’in twitter adresi twitter.com/keremgorsev)


 


Fazıl Say’ın polemikleriyle ilgili bir soruya “Fazıl el üstünde tutulan bir müzisyen ama tatsız durumlara sivri dili, lüzumsuz konuşmalarıyla kendisi neden oluyor” şeklinde cevap veren Kerem Görsev, kendisinin siyasetle politikayla işi olmadığını ve sadece müziğiyle var olacağını söyledi ve kendisini “kapitalist yaşamayı seven inançlı bir sosyalist” olarak tanımladı.


 


"Ben balık gibiyim, hiç sinirlenmem" diyen Görsev, evliliğinin kendisini çok değiştirdiğini, sakin bir insan haline getirdiğini belirtti. Görsev, kendisi için ABD’deki işini bırakıp Türkiye’ye dönen eşine “I love May” adlı albümü yapmıştı.


 


“Bizler inançlı müzisyenleriz, isteseydim New York’ta kalıp orada müzik yapabilirdim ama cazı Türkiye’de yaymak istiyorum” diyen Görsev, televizyonda program yapmak istediğini de söyledi ama “başkasının seçtiği konuklarla program yapmam, repertuarıma da kimseyi karıştırmam, öyle olunca TV işi zor” dedi. "Ben bir Kızılderili atıyım, üstüme eğer vurdurmam" diyen Görsev daha önce tv8’de ve TRT Müzik’te program yapmıştı.


 


Caz festivalleri söz konusu olduğunda Türkiye’nin Avrupa’da artık amiral gemisi olduğunu belirten Görsev’e göre Türkiye’de 250 bin caz dinleyicisi var ve bu sayı daha da çoğalacak.


 


 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin