Karşı'ya polis operasyonu gazetecileri kızdırdı!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu ve Basın Konseyi, kapatılan Karşı gazetes’nin internet sitesine polisin yaptığı baskını kınadı.

Google Haberlere Abone ol
Karşı'ya polis operasyonu gazetecileri kızdırdı!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, kapatılan Karşı gazetesinin internet sitesine polisin yaptığı baskını kınayarak "Polisin internet haber sitesi karsigazete.com'u  basması bu  ülkede var olan sansürün yeni bir örneğidir. Halkın bilgi edinme hakkına indirilmiş yeni bir darbedir" dedi. TGC Yönetim Kurulu'nun açıklamasında şu görüşler yer aldı:



"Siyasi iktidarın, gazetecileri susturmaya ve korkutmaya yönelik baskı ve tehdit politikalarının yeni bir örneği ile karşı karşıyayız.  karsigazete.com'a yapılan polis baskını, ortada bir yargı kararı bile olsa ülke insanı üzerinde yaratılmak istenen korku ve tedirginlik ikliminin süreceğinin bir habercisidir. Hak haberciliği yapan, araştıran, irdeleyen, sorgulayan gazetecilerin bu baskılardan asla etkilenmeyeceğini ve mücadelelerini sürdüreceği bilinmelidir.  TGC olarak, iktidarı ve muhalefeti ile tüm siyasetçilerden dileğimiz cezaevlerine gazetecileri dolduran, medya kuruluşlarını polisle basan, düşünceyi ifade özgürlüğünü engelleyen bir ülke imajından kurtulmak için ivedi olarak parlamentoda önlem almaları ve çağdaş bir demokrasinin gereklerini yerine getirmeleridir."



Basın Konseyi ise, baskını şu açıklamasıyla kınadı:



"Karşıgazete.com’a yapılan polis baskını ve devletin Basın Özgürlüğü’nü elindeki polis gücüyle susturması, kabul edilemez.

 

Özgürlüklerin tartışıldığı bir dönemde, medya merkezlerine yapılan polis baskınları, İfade ve Basın Özgürlüğünü savunan ülkelere yakışmamaktadır.

 

Dünde kalan darbe dönemlerinden şikayetçi olanların, bugün daha incitici tavır sergilemeleri gerçek demokrasi anlayışına ters düşmektedir.

 

Basın Konseyi olarak; hangi duruş ve düşüncede olursa olunsun, İfade ve Basın Özgürlüğünü engelleyen her türlü baskınların ve eylemlerin karşısında olduğumuzu bir kez daha yineliyoruz."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin