KANALTÜRK'ÜN YENİ SAHİBİ AKIN İPEK KİMDİR?

Bugün gazetesinin sahibi olan Koza Davetiye, Kanaltürk’ü satın aldı. Kanaltürk’te Tuncay Özkan’ın yerine yeni patron Akın İpek oldu.

Google Haberlere Abone ol
KANALTÜRK'ÜN YENİ SAHİBİ AKIN İPEK KİMDİR?

Bugün gazetesinin sahibi Akın İpek, Kanaltürk’ün yeni patronu oldu. İpek Matbaacılık’ın bağlı ortaklığı Koza Davetiye, Kanaltürk TV, Kanaltürk Radyo ve kanalturk.com.tr internet sitesinin ana ortağı olan Yaşam Televizyon Yayın Hizmetleri şirketinin yüzde 99.99 hissesini satın aldığını açıkladı. 
Haberin devamı 


Şirketlerin İMKB’ye yaptıkları açıklamaya göre, satın alma işlemi Koza Davetiye’nin sahibi olduğu ATP İnşaat tarafından gerçekleştirildi.


Bugün gazetesinin de bağlı olduğu Koza-İpek Yayıncılık’ın sahibi olan Akın İpek, uzun zamandır bir alıcı arayan Tuncay Özkan’ın Kanaltürk’ü ile yakından ilgileniyordu.


Edinilen bilgiye göre, Bugün Kanaltürk’ün tüm borçlarını da üstlendi ve bu borçların 5 milyon YTL civarında olduğu belirtiliyor.


‘TV OLMADAN ÇOK ZOR’ DEMİŞTİ
 


Akın İpek daha önce bir röportajında TV alıp almayacaklarına ilişkin olarak şunları söylemişti: “Ya büyüyeceğiz, ya küçüleceğiz. Bulunduğumuz yerden memnun değiliz. Ben büyüme taraftarıyım. TV olmadan çok zor. Bir fırsat karşımıza çıkarsa elbette düşünüyoruz.”


Akın İpek, RTL-İpek-Sancak konsorsiyumu adı altında Sabah-atv ihalesiyle ilgilenmiş ancak daha sonra süreçten çekilmişti.


1948 yılında Ali İpek tarafından kurulan Koza Davetiye, davetiye, tebrik, duyuru kartları kartvizit, kartpostal, bloknot, takvim, ajanda, defter vb ürünlerin imalatı ve yurtiçi, yurtdışı satışı konularında faaliyet gösteriyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin