İNTERNET MEDYASI ERDOĞAN'I PROTESTO EDİYOR

Başbakan Erdoğan'ın yarın medya yöneticilerine vereceği kahvaltıya sadece üç site davet edilince internet medyası protesto kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
İNTERNET MEDYASI ERDOĞAN'I PROTESTO EDİYOR

Yarın yapılacak toplantıya İnternethaber, Habertürk ve Haber7 temsilcileri davet edildi. Ancak, İnternet Medyası Derneği üyesi bu üç sitenin yöneticisi, internet medyasından diğer isimler görüşmeye çağırılmadığı için toplantıya katılmayacaklarını açıkladı.


İNTERNET MEDYASI DERNEĞİ'NİN DUYURUSU


Kamuoyuna duyuru



Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 25 Eylül 2010 Cumartesi sabahı İstanbul’da, bütün gazete ve televizyonların temsilcileri ile düzenleyeceği toplantıya ne yazık ki internet medyası temsilcileri davet edilmemiştir.


Bu ve benzeri toplantılara davet edilmeyerek görmezden gelinen internet medyasının aslında, milyonlarca okuyucun gücüyle artık “günümüzün en önemli haber kaynağı” haline geldiğini bir kez daha hatırlatmak isteriz.


Toplamda ziyaretçileri günlük 100 milyonu bulan haber sitelerinin yöneticileri olarak bir noktaya son kez dikkati çekiyoruz; Türkiye’de internete giren her 100 kişiden 70’i muhakkak bir haber sitesine giriyor ve ülkemizin genç nüfusu haberi artık internetten okuyor.


Bu konuda kurulan diyaloglar sonucu, söz konusu davete kuruluşlarımızı temsilen sadece İnternet Medyası Derneği’nin yönetiminde bulunan İnternethaber, Haber 7 ve Habertürk sitelerinin temsilcileri olarak Başkan Hadi ÖZIŞIK, yönetim kurulu üyeleri Ünal TANIK ve Mahmut KURŞUN davet edilmiştir.


İnternet konusunda erken yol alan ülkelerin başbakanlık ve başkanlık merkezlerinde internet medyasının temsilcileri için ofisler açılırken, temeli olmayan gerekçelerle Türkiye’nin en etkili sitelerinin yöneticilerinin bu toplantıya davet edilmemesini doğru bulmadığımızı belirtmek istiyoruz.


Bu nedenle, temsili olarak dernek yönetimine yapılan bu daveti kabul edemeyeceğimizi belirtiyor ve çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.


Saygılarımızla...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin