İLETİŞİM ve REKLAM DÜNYASI: MEDYATAVA RAKİPSİZ

15 günde bir yayınlanan Mediathink adlı medya ve iletişim dergisi son sayısında "mini forum" bölümünde Medyatava'yı gündemine aldı. İletişim ve reklam dünyası medya siteleri içinde Medyatava'yı rakipsiz gösterdi. İşte gerekçeleri...

Google Haberlere Abone ol
İLETİŞİM ve REKLAM DÜNYASI: MEDYATAVA RAKİPSİZ

Mediathink dergisi Mini Forum bölümünde iletişim ve reklam dünyasına "Hangi siteyi okuyorsunuz?" sorusunu yöneltti. İşte yanıtlar...


Aslı Cesur
PR Ekstra
Halkla İlişkiler Direktörü
Her gün düzenli olarak Medyatavayı takip ediyorum. Hem basında olan güncel bilgileri hem de dergilerin, gazetelerin tirajlarını dizilerin reytinglerini bu siteden kontrol etmek mümkün. Özellikle mesleğim gereği Medyatava’yı çok faydalı buluyorum. Ayrıca siteye hızlı ve kolay erişim sağlanabiliyor.


Mesut Oymak


Bugün Gazetesi


Teknoloji Editörü

Medyatava sitesini daha faydalı buluyorum çünkü; ilk etapta siteye girdiğinizde gayet sade, gözü yormayan ve karmaşık olmayan bir site tasarımıyla karşılaşıyorsunuz. Bu tasarimda aradığınız linki çok rahat bulmanıza olanak tanıyor.
Siteyi, günlük haberleri, iş ilanlari, forum sayfası ve enteresan haberleriyle beğenerek takip ediyorum. Medyatava, ismindende anlaşılacağı üzere medya haberlerine de yer veriyor ve bende bir gazeteci olduğumdan, medya ile ilgili haberleri bu siteden takip edebiliyorum. Ayrıca sitenin en beğendiğim köşeside, haftalik periyotlar baz alınarak hazırlanan gazete, dergi tirajlari ve rating köşesi. Bu bakimdan Medyatava’yı kendi kulvarındaki diğer sitelerden bir adım önde ve daha faydalı buluyorum.





Cavit İlhan


Dünya Yayıncılık


Editör


 


İki siteden daha çok büyük oranda Medyatava’yı takip ediyorum. Neden onu takip ediyorum? Bunu şimdiye kadar düşünmemiştim açıkçası. Yani birçok markayı tercih ederken de, neden tercih ettiğimizi pek düşünmeyiz aslında. O markaya ait bazı özellikler bizi ona çeker. Medyatava’yı tercih etmemde birkaç etken olduğunu söyleyebilirim. Birinci etken isminin bana sıcak gelmesi. Ben sözcüklerin gücüne çok inanan birisiyim. Yaratıcılığın en önemli kuralı olan, “iki bilinen şeyi bir araya getirip yeni bir şey yaratmak” kuralını site “medya” ve “tava” isimlerini kullanarak en iyi şekilde uygulamış durumda bana göre. İkinci ve bana göre en önemli etken, sitenin içeriğiyle kendinden çok bahsettirmesi. “Medyatava’daki şu haberi gördünüz”mü türünden sohbetlerin içinde birçok kez yer aldığımı söyleyebilirim. Yani, Medyatava kendinden söz ettirten bir internet markası. Sanırım bu yalnız benim için değil birçok kimse için de kendi alanında ilk akla gelen bir marka Medyatava. Bir de tasarım açısından da Medyatava beni Superpoligon’dan daha iyi yakalayan bir site.  



Dr. İbrahim Erdoğan


Rekmar


Ajans Başkanı


 


Medyatava’yı takip ediyorum. Medyatava, senelerdir devam eden bir alışkanlık oldu benim için. Bu tercihimde, iki siteden hangisinin daha iyi olduğunun değil, bu alışkanlığın daha önemli olduğunu düşünüyorum. Muhakkak her ikisinin de birbirinden üstün olduğu yönler vardır ama dediğim gibi sitenin görsel konseptine, içeriği sunuş şekline alışıyorsunuz ve böylelikle daha kolay izliyorsunuz. Ayrıca siteyi çok da başarılı ve yeterli buluyorum. Diğer tematik sitelerle ilgili tercihlerim de bu yönde oluyor. Her iki sitenin ekibine de başarılar ve uzun ömürlü bir yayın hayatı dilerim.


 


 


Nevra Çankaya


Marjinal Reklam ve Tanıtım


Medya İlişkileri Direktörü




İletişim sektöründe faaliyet gösteren bizim gibi kurumlar için medyadaki gelişmeleri yakından takip edebilmek işimizin bir parçasıdır. Medyatava, Süperpoligon gibi siteler de bizlere bu olanağı sunmaktalar. Basın kuruluşları hakkındaki anlık gelişmelerden haberdar olmak, veritabanımızı güncel tutabilmek adına bu tür mecraları takip etmekteyiz. Genellikle Medyatava'nın duyurularını biraz daha yakından takip ediyoruz. İnternet mecralarının okunurluk oranlarında site tasarımının katkısını da düşünürsek Medyatava'nın tasarım konusunda daha başarılı olduğunu söyleyebilirim. Medyatava'da haberleri daha seçerek ve rahatlıkla okuyabiliyorum. Ancak daha önce de belirttiğim gibi bu sitelerin tümünü takip etmek zorundayız. Örneğin jurnal.net ve tekno-ajan gibi siteleri de aynı şekilde takip ediyoruz.


Nilüfer Gözütok


Capital Dergisi


Medya Editörü



Medyatava’yı tercih ediyorum. Çünkü bendeki marka algısı güçlü, güvenilir ve düzeyli. Haberlerini hızla güncelliyor oluşu da gün içinde açık sayfalarımdan birinin daima Medyatava olmasına neden oluyor. Jurnal.net’in öncülüğünü yaptığı bu kategoride Medyatava çok güçlü bir giriş yaptı. Jurnal.net güzel bir fikirdi ancak Medyatava habercilikteki hızı ile bir fikirde ilk olmak değil en iyi uygulayıcı olmak gerektiğini en güzel örneği ile ortaya koydu. Superpoligon’a gelince dönem dönem baktığım bir site ancak sanırım gerek haberleri aktarmada tercih ettiği uslup gerekse sayfa tasarımıyla gürültücü görünümü bu siteyi çok sık ziyaret etmemi engelliyor.


Mediathink


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin